Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Φτιάχνεται κλίμα συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ του εγχειρήματος αναμόρφωσης της κεντροαριστεράς με απώτερο στόχο μια κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επιθυμεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του χώρου, σύμφωνα με έρευνα του ιστότοπου kentroaristera.gr., που παρουσιάζεται και ως «πρωτοβουλία για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη»

Στην έρευνα απάντησαν συνολικά 940 άτομα. Από αυτούς το 30,5% επιθυμεί να ηγηθεί του εγχειρήματος το ΠΑΣΟΚ, το 16,7% η πρωτοβουλία των «58», το 12% το «Ποτάμι», και το 2,4% η ΔΗΜΑΡ.

Ως προτιμότερο εταίρο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 43,6% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, και το 32,6% τη ΝΔ. Πάντως, το 46,5% όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δηλώνουν απαισιόδοξοι στο ερώτημα αν θα επιτευχθεί σύντομα η ανασυγκρότηση της «δημοκρατικής παράταξης». Το 60% πιστεύει ότι οι αιτίες είναι η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και η έλλειψη βούλησης.

Η δημοσιοποίηση της έρευνας έρχεται λίγες ώρες μετά και τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη, που ξεκαθάρισε ότι η πρόσκληση Βενιζέλου για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ, «αρκεί να υπάρξει ένα πλαίσιο και από την άλλη μεριά. Να μην υπάρχουν ύβρεις, πολεμικές κραυγές και λάσπη προς τους πολιτικούς αντιπάλους, να μην εκτοξεύονται απειλές ότι θα σας βάλουμε όλους στη φυλακή».

Στο πλαίσιο των διεργασιών στο χώρο αυτό ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Β. Οικονόμου ανακοίνωσε χτες τη συγκρότηση κίνησης με την ονομασία «Δημοκρατικός Σύνδεσμος». Διακηρύσσεται ως στόχος η «ανασυγκρότηση του ριζοσπαστικού κέντρου», ώστε μαζί «με τις δυνάμεις της Μεταρρύθμισης και της Ανανεωτικής Αριστεράς» να διεκδικήσουν ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα κι αναβαθμισμένη κυβερνητική θέση. Ο «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» καλεί «όλες τις Μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που αναφέρονται στο Ριζοσπαστικό Κέντρο, στην Ανανεωτική Αριστερά και στη Σοσιαλδημοκρατία να κινητοποιηθούν» για «την άμεση εκκίνηση του διαλόγου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ