Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συζήτηση για τη μαθητεία και την κατάρτιση

«Η μαθητεία δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι όμως αναγκαία για τις επιχειρήσεις και το αστικό κράτος». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε στο Εργατικό Στέκι του Φεστιβάλ με θέμα: «Μαθητεία - Κατάρτιση: Αντίδοτο στην ανεργία ή διαβατήριο στη ζωή χωρίς δικαιώματα;»

Πρόσθεσε πως «η μαθητεία απαξιώνει την εργατική δύναμη γιατί μαθαίνει τον εργαζόμενο να δουλεύει με πολύ συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία αλλάζουν συνεχώς» και υπογράμμισε ότι η ΚΝΕ δε συμβιβάστηκε ποτέ με αυτήν την κατάσταση στις επαγγελματικές σχολές. «Δίνουμε καθημερινά τη μάχη χωρίς σκόντο για τις ανάγκες των νέων», επεσήμανε ο Δ. Βιτάλης και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προσθέτοντας ότι για τη σοσιαλιστική κοινωνία αξίζει να παλεύει κάθε νέος.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις σπουδαστών που μίλησαν για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι νέοι στα δημόσια ΙΕΚ και τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Χαλασμένα εργαστήρια, παλαιός εξοπλισμός, σχολεία χωρίς υποδομές, στοιβαγμένοι σπουδαστές, εκατοντάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες είναι η εικόνα που επικρατεί, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Παιδεία από την κυβέρνηση και την ΕΕ των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ