Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρώτες πρεμιέρες

Η παράσταση «CAPOD'ISTRIA», βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Καποδίστριας», σε διασκευή και σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου, κάνει πρεμιέρα, αύριο, 26/9, στις 9 μ.μ., στο «104» (Ευμολπιδών 41, Γκάζι - Μετρό Κεραμεικός). Σκηνικά - Κοστούμια: Απόστολος Βέττας. Μουσική Σύνθεση: Αντριάνα Μίνου. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Κίνηση: Κωνσταντίνος Μίχος. Παίζουν: Βίκυ Μαραγκάκη, Γιώργος Κροντήρης, Νίκος Παπαδόπουλος, Ακίνδυνος Γκίκας. Φιλική συμμετοχή Σπύρος Κοκκίνης. Συμμετέχει ο αρχαιολόγος Κώστας Πασχαλίδης.

  • Από αύριο, θα παίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, 210.7223.010), το έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη με την Χρυσούλα Διαβάτη και την Θάλεια Ματίκα. Mία δύστροπη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ζει απομονωμένη από τον κόσμο σε ένα ρημαγμένο διαμέρισμα. Μία νεαρή κοπέλα, με ένα ένοχο μυστικό που την έχει στοιχειώσει και την έχει αποκόψει από την κοινωνική ζωή. Αναγκάζονται να συνυπάρξουν, όταν η κόρη της ηλικιωμένης προσλαμβάνει τη νεαρή, για να καθαρίζει και να τακτοποιεί το σπίτι της μητέρας της... Οι δύο τους αποφασίζουν να ''χορέψουν'', όχι στο ρυθμό που τους υπαγορεύει ο περίγυρος αλλά στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες, σ' ένα έργο - ύμνο για τη ζωή αλλά και την έννοια της αγάπης. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ.μ., Πέμπτη στις 8 μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ.
  • «Ο Μέγας Ανατολικός: Ερωτογραφία εν πλω» είναι ο τίτλος της παράστασης, βασισμένης στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου, που ανεβαίνει από τις 27/9 μέχρι 26/10, στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α, Κυψέλη, τηλ. 213.0040.496) κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 9.30 μ.μ. Διασκευή, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου. Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος. Ακούγονται οι φωνές των: Ελένης Βεργέτη, Λευτέρη Γαλιατσάτου, Ακύλλα Καραζήση, Θεανώς Μεταξά, Ηρώς - Ελένης Μπέζου, Εμης Πανουργιά, Αλκηστης Πουλοπούλου, Μαρίας Σκουλά, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Χανακούλα.
  • Η «Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, η παιδική παράσταση που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, θα βρίσκεται για πέντε τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο «Ακροπόλ», από αύριο μέχρι και την Κυριακή. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ. Μουσική: Σπύρος Γραμμένος. Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Φωτεινή Τιμοθέου, Σόλων Τσούνης, Βάσια Χρήστου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ