Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Χωρίς καρδιολογική κλινική το Νοσοκομείο Αγρινίου

Τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωνε ότι ομαλοποιείται η λειτουργία της και την Τετάρτη έκλεισε!

Εκλεισε τελικά χτες η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, ακριβώς ένα 24ωρο μετά από τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου από το βήμα της Βουλής, ότι η κλινική δε θα κλείσει και ότι το νοσοκομείο του Αγρινίου θα λειτουργήσει κανονικά. Η σχετική συζήτηση έγινε με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, με την οποία προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να κλείσει η καρδιολογική κλινική επειδή είχε μείνει χωρίς γιατρό.

Προχτές το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλεγε από το βήμα της Βουλής: «Υπήρχε ένα πρόβλημα με την καρδιολογική κλινική του Αγρινίου, διότι υπήρχε ένας αποσπασμένος γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρίου. Παραιτήθηκε ένας συνάδελφος καρδιολόγος. Είναι γεγονός ότι δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Επικοινώνησα με το διοικητή του Νοσοκομείου του Αγρινίου. Αμέσως φέραμε το γιατρό από το Ρίο πίσω. Και αυτήν τη στιγμή δώσαμε έξι γιατρούς στο Νοσοκομείο του Αγρινίου (...) Δε θα κλείσει καμία δομή - διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο - καμία, μα καμία δομή, κανένα νοσοκομείο στην Ελλάδα αυτήν τη δύσκολη περίοδο που οι πολίτες έχουν ανάγκη πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη φροντίδα».

Χτες το μεσημέρι, όμως, έκλεισε η καρδιολογική κλινική γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εφημερεύοντα γιατρό! Το αποτέλεσμα ήταν έξι καρδιοπαθείς που νοσηλεύονταν στην κλινική να μεταφερθούν εσπευσμένα στη καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ενώ ορισμένοι αναγκάστηκαν να πάνε σε ιδιωτικές κλινικές. Μέχρι και χτες το απόγευμα, παρέμενε άγνωστο αν και πότε θα ξαναλειτουργήσει η κλινική.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις βασικές ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής. Η καρδιολογική κλινική οδηγείται σε κλείσιμο. Το ένα τρίτο των γιατρών ήδη έχει πάρει σύνταξη ή έχει παραιτηθεί. Η μη λειτουργία της καρδιολογικής μονάδας έχει επιπτώσεις και στη ΜΕΘ, γιατί, όπως ξέρετε, η μία βοηθά την άλλη.

Μετατρέπετε τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Και όταν λέγατε πριν λίγο καιρό ότι θα υπάρχει νοικοκύρεμα, αυτό ακριβώς εννοούσατε: Το πετσόκομμα των δαπανών για την υγεία, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ