Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Καμιά διαβεβαίωση για τα προβλήματα στο «Τζάνειο»

Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά «έχει επαρκές ιατρικό προσωπικό», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. Ο ίδιος δεν έδωσε καμία απάντηση στο αίτημα του ΚΚΕ να επαναλειτουργήσει η Παιδοχειρουργική Κλινική του Τζάνειου που έχει κλείσει εδώ και μήνες λόγω της πλήρους έλλειψης προσωπικού.

Ανάλογα προσπέρασε και το αίτημα να τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Μητέρας - Παιδιού, τμήμα που είχε κατασκευαστεί στο νοσοκομείο το 2004. Ωστόσο, μέχρι σήμερα στέκουν μόνο τα ντουβάρια, αφού ουδέποτε επανδρώθηκε και εξοπλίστηκε.

Η διαβεβαίωση του υπουργού ότι δεν πρόκειται να κλείσει η Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική, αναιρείται από τα ίδια τα γεγονότα, καθώς όπως σημείωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, «η κλινική σήμερα έχει τρεις γιατρούς, τέσσερις μαζί με το διευθυντή. Οι περισσότεροι είναι πάνω από εξήντα χρόνων. Δηλαδή, ακόμα και τώρα να προσλάβετε, πρέπει να εκπαιδευτούν νέοι γιατροί». Για να πάρει την απάντηση από τον Λ. Γρηγοράκο ότι η κλινική έχει «επαρκές προσωπικό»!

Εξίσου αποκαλυπτική ήταν η απάντηση και για την τραγική έλλειψη εξοπλισμού όπως ο μαγνητικός τομογράφος, που ανέδειξε η Δ. Μανωλάκου. Οπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, «πρέπει να είμαστε πια πολύ φειδωλοί στην εγκατάσταση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στα νοσοκομεία στην Ελλάδα. Δεν μπορούν τα μηχανήματα αυτά να είναι σε μικρές πληθυσμιακές ομάδες». Να σημειωθεί ότι το Τζάνειο καλείται να καλύψει τις ανάγκες κοντά ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, όσοι είναι οι κάτοικοι του Πειραιά, των γύρω δήμων και των κοντινών νησιών.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο η υγεία να «εναπόκειται στη λογική κόστους - οφέλους» και τόνισε ότι «η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ