Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες συνδικάτων στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης

Αιχμή των παρεμβάσεων τα προβλήματα ανέργων και απλήρωτων

Παρέμβαση στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) έκανε χτες το πρωί ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, απαιτώντας να μην κοπεί το νερό σε κανένα σπίτι εργαζομένου - απλήρωτου της επιχείρησης «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα ΑΒΕΕ», καθώς και την απαλλαγή των συγκεκριμένων εργαζομένων από τα δημοτικά τέλη.

Οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ παρέδωσαν στο διευθυντή της ΔΕΥΑΛ υπόμνημα με τα αιτήματά τους και απέσπασαν τη δέσμευση ότι δε θα γίνει καμία διακοπή νερού, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους. Ωστόσο δήλωσε ότι η ΔΕΥΑΛ δεν είναι αρμόδια για τα τέλη και ότι πρέπει ν' απευθυνθούν στο δήμο.

Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο δίμηνο δράσης των συνδικάτων για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, με αιχμή αυτό της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας. Το δίμηνο θα κορυφωθεί με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, με ενδιάμεσο σταθμό τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, στις 4 Οκτώβρη. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει τις εξής κινητοποιήσεις:

  • Από τις Επιτροπές Ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ, σήμερα στις 11 π.μ., για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και τα τσουχτερά πρόστιμα.
  • Από τα Σωματεία Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ), το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας και το παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ, παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας, σήμερα, στις 11 π.μ.
  • Από τη Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, σήμερα, στις 9 π.μ.
  • Από σωματεία και μαζικούς φορείς της Φθιώτιδας, στα διόδια της Αγίας Τριάδας, την Κυριακή 28 / 9 (5 μ.μ. - 7 μ.μ.). Επίσης, η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ θα κάνει εκδηλώσεις για την Παιδεία (11 / 10) και την Υγεία (18 / 10).
  • Από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη, παράσταση διαμαρτυρίας στις 3 / 10, στις 11 π.μ., στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου).
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3 / 10, για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων, σήμερα, Πέμπτη στις 9.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ. Στις 30 / 9 παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Από το Σύλλογο της ΟΓΕ εκδήλωση με θέμα την Υγεία, στις 11 / 10.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Χαλκίδας, όπου εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας για την ακύρωση 117 απολύσεων. Επίσης: Στις 3 / 10, εξόρμηση στα γραφεία ΟΑΕΔ, στις 8 / 10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15 / 10, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22 / 10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από τη Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στις 30 / 9 στην Εφορία για τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ.
  • Από τη Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου εξορμήσεις: Σήμερα στον ΟΑΕΔ και στα καταστήματα του κέντρου. Στις 26 / 9 στο γκαράζ του δήμου και στο δημαρχείο. Στις 27 / 9 στις λαϊκές αγορές κέντρου και Πολυδρόσου. Στις 29 / 9 σε τράπεζες και ΚΑΠΗ. Στις 30 / 9 στη λαϊκή αγορά στο νεκροταφείο. Στη 1 / 10 στα ΚΕΠ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ