Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθημερινές εξορμήσεις

Από τη χτεσινή εξόρμηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα
Από τη χτεσινή εξόρμηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα
«Στο πόδι» βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα, σωματεία αλλά και μαζικοί φορείς, που με το καθημερινό τους πρόγραμμα δράσης δίνουν τη μάχη να φτάσει παντού το κάλεσμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και να οργανωθεί η συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων σε αυτό.

Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Χτες, βρέθηκαν από τα ξημερώματα έξω από ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή Ερμονες, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Τα ζητήματα της ανεργίας, που αποτελούν ζητήματα αιχμής για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, αφορούν άμεσα τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εποχιακά εργαζόμενοι, που προσπαθούν το μισό χρόνο να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές με κουτσουρεμένα επιδόματα ανεργίας. Παράλληλα, αντιμετωπίζουν προβλήματα με καθυστερήσεις στους μισθούς, αδικαιολόγητες μειώσεις και μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας.

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ μαζί με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Οδηγών, Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Συνταξιούχων ΙΚΑ καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Πρέβεζας προχώρησαν την Πέμπτη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα δράσης των επόμενων ημερών περιλαμβάνει τις εξής κινητοποιήσεις:

  • Από σωματεία και μαζικούς φορείς της Φθιώτιδας, στα διόδια της Αγίας Τριάδας, αύριο Κυριακή 28/9 (5 μ.μ. - 7 μ.μ.). Επίσης, η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ θα κάνει εκδηλώσεις για την Παιδεία (11/10) και την Υγεία (18/10).
  • Από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη, παράσταση διαμαρτυρίας στις 3/10, στις 11 π.μ., στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου).
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3/10, για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Από το Σύλλογο της ΟΓΕ εκδήλωση με θέμα την Υγεία, στις 11/10.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 3/10, εξόρμηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στις 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από τη Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στην Εφορία για τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Αρτας, κινητοποίηση στις 9/10 στο Νοσοκομείο της πόλης.
  • Από τη Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου εξορμήσεις: Σήμερα στις λαϊκές αγορές κέντρου και Πολυδρόσου. Στις 29/9 σε τράπεζες και ΚΑΠΗ. Στις 30/9 στη λαϊκή αγορά στο νεκροταφείο. Στη 1/10 στα ΚΕΠ.
  • Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στις 13/10 παρέμβαση στο ΙΚΑ για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα των καθαριστριών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ