Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια σε «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο»

Σε μια σειρά από αγωνιστικές δράσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ασπροπύργου, καθώς περίπου οι μισοί συνάδελφοί τους καλούνται να καταθέσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεών τους.

Σε συγκέντρωση που έγινε χτες στο γκαράζ του δήμου οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους αποφάσισαν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, για να μην επιτρέψουν να γίνει καμιά απόλυση. Στη συγκέντρωσή τους παραβρέθηκε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κλείσουν τις υπηρεσίες του δήμου (εργοτάξιο και Δημαρχείο) από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Τρίτη το βράδυ. Συγκρότησαν Επιτροπή ΙΔΑΧ (ο εργαζόμενος με συμβάσεις αορίστου χρόνου) και απευθύνουν κάλεσμα σε σωματεία και επιτροπές αγώνα και άλλων δήμων, ώστε να συντονίσουν τον αγώνα τους. Ακόμα, την Τετάρτη 1 Οκτώβρη, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο στις 11 π.μ. Να σημειωθεί ότι Επιτροπή ΙΔΑΧ συγκροτήθηκε χτες και στο Δήμο Μάνδρας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καλεί την Τρίτη, 30 Σεπτέμβρη, ημέρα δράσης των εργαζομένων στους δήμους, σε διοργάνωση γενικών συνελεύσεων και μαζικών κινητοποιήσεων σε όλα τα σωματεία.

Σε ανακοίνωσή της, αναδεικνύει την ανάγκη να αποκαλυφθεί η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ότι θέλει να «νοικοκυρέψει» το Δημόσιο και ότι ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις παρανομίες και τα «πλαστά» δικαιολογητικά. Ακόμα, να αποκαλυφθούν οι αυταπάτες που καλλιεργεί η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ ΟΤΑ) ότι στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης μπορεί να υπάρξει μια αξιολόγηση που θα υπηρετεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Καλεί στις γενικές συνελεύσεις να συζητηθεί το πλαίσιο αιτημάτων που περιλαμβάνει: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη τώρα των απολυμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Να καταργηθεί ο ν. 4250 «περί αξιολόγησης». Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Κατάργηση των τροφείων. Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξή τους στις υπηρεσίες που βρίσκονται στον κορμό του Δήμου. Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας. Καμιά άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ, παραχώρηση κ.λπ.) σε όλους τους τομείς. Καμιά σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κ.λπ.

Με βάση αυτά, να αποφασίσουν στις γενικές συνελεύσεις ότι συμμετέχουν ως σωματείο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη 1 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ