Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Διαδήλωσαν για το κτιριακό πρόβλημα

Σε μαζική και δυναμική κινητοποίηση στους δρόμους της Αμφισσας προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης, με αιχμή το έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Το Μουσικό Σχολείο Αμφισσας λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει δηλαδή μαθητές μέχρι και στη Β' Λυκείου. Παραμένει στεγασμένο όμως σε ένα κτίριο που του είχε παραχωρηθεί αρχικά ως προσωρινή λύση, το οποίο πλέον δεν χωράει μαθητές κι εκπαιδευτικούς, που στοιβάζονται πια στο προαύλιο και στις αίθουσες. Ανάμεσα στις διάφορες λύσεις που προτάθηκαν για το πρόβλημα, γονείς και μαθητές προκρίνουν τη μεταστέγαση του σχολείου στο λεγόμενο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ, όπου σήμερα στεγάζεται το παράρτημα Αμφισσας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Κι αυτό, γιατί για το παράρτημα του ΤΕΙ ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες ένα καινούργιο νεόδμητο κτίριο.

Ετσι, οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους της Αμφισσας την Παρασκευή και διαδήλωσαν με τα μουσικά όργανά τους, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «κάντε επιτέλους τα λόγια σας πράξεις» και απαιτώντας την άμεση μεταστέγαση του σχολείου τους στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ μόλις φύγει από 'κει το ΤΕΙ και μεταφερθεί στο νέο του κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ