Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικά διεκδικούν το δικαίωμα σε δωρεάν μεταφορά

Κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Οκτώβρη

Αμεση λύση στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών και μόνιμη αντιμετώπισή του απαιτούν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και οι γονείς των μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού και αγωνιστικής διεκδίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, καλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Την ίδια μέρα, καλούν επίσης σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς μαθητών.

Οι παραπάνω φορείς απαιτούν από την κυβέρνηση και από την Περιφέρεια να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών χωρίς καμία καθυστέρηση, αφού ακόμα σε πολλές περιοχές οι μαθητές δεν μετακινούνται με μισθωμένα μέσα. Ζητούν να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια που υπάρχουν, χωρίς καμία κατάργηση και επιπλέον να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά των μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια. Ζητούν, επίσης, πάσο δωρεάν μεταφοράς για όλους τους μαθητές για όσο δεν μπαίνουν δρομολόγια και να δοθεί μόνιμη λύση με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών.

Οι γονείς τονίζουν σε κάθε κατεύθυνση ότι «αν μέχρι τώρα συνεχίστηκε η όποια δωρεάν μεταφορά, αυτό έγινε κάτω από την πίεση και τις δυναμικές κινητοποιήσεις γονιών - μαθητών - εκπαιδευτικών και μόνο. Το δικαίωμα των παιδιών μας το κρατήσαμε σε ισχύ με το δικό μας δυναμικό αγώνα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα»!

Στο μεταξύ, χτες το πρωί, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν συναποφασίσει, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και των συλλόγων γονέων των μουσικών και του καλλιτεχνικού σχολείου, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθυντή κομίστρων του ΟΑΣΑ.

Οι γονείς ζήτησαν δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μην κόβονται πρόστιμα σε μαθητές και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα κατά τα οποία ελεγκτές κατέβαζαν τα παιδιά από τα λεωφορεία κατά τον έλεγχο. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γονιών, εισέπραξαν συμπάθεια και κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματα των μαθητών και των οικογενειών τους, όχι όμως και καταφατικές απαντήσεις. Στη διάρκεια της συνάντησης προέκυψε ότι υπάρχει σχέδιο σύμβασης του Οργανισμού με την Περιφέρεια Αττικής για δωρεάν μετακίνηση 7.000 μαθητών από και προς τα σχολεία τους, ύψους 800.000 ευρώ. Οι εκπρόσωποι των γονιών τόνισαν ωστόσο ότι πρόκειται για μαθητές που μέχρι τώρα δικαιούνταν μετακίνηση με δημόσια σύμβαση με μισθωμένα μέσα και τους οποίους πέταξε έξω από αυτά η ΚΥΑ 24001/2013 η οποία επέκτεινε τα χιλιομετρικά όρια που απαιτούνται για μεταφορά με μισθωμένα μέσα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των γονιών, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού απέκλεισαν το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης καθώς όπως είπαν πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία που δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κοινωνική πολιτική, εκτός κι αν υπάρξουν εντολές από το υπουργείο Παιδείας ή Μεταφορών. Αφού δεν υπήρξε καμία θετική απάντηση και στο ζήτημα των προστίμων, η Ομοσπονδία Γονέων δηλώνει ότι θα συγκεντρώνονται τα όποια πρόστιμα προκύπτουν προς μαθητές από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων και με κινητοποιήσεις στα γραφεία του Οργανισμού, θα διεκδικούν τη διαγραφή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ