Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Χαιρετίζει τον αγώνα σε «ΙΜΑΣ» και «ΣΥΡΜΑ»

«Είδατε τη δύναμή σας. Αυτό που φοβάται το κεφάλαιο είναι η ταξική οργάνωση και πάλη». Αυτό τονίζει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΙΜΑΣ» και «ΣΥΡΜΑ», που κατάφεραν μετά από δύο βδομάδες σε απεργία να βάλουν φρένο στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. «Μόνο οι αγώνες των εργατών μαζί με την πιο πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να ανακόψουν την επίθεση της εργοδοσίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν παράλληλα ότι η υποχώρηση της εργοδοσίας είναι προσωρινή και οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βρίσκονται σε ετοιμότητα: «Η εργοδοσία ετοιμάζεται μέσω των διαβουλεύσεων των επόμενων 20 ημερών να εξαπολύσει νέα επίθεση. Εχει στη φαρέτρα της το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεων, το οποίο έχει μετατραπεί σε νόμους με τη συμβολή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ανασυντάσσεται για να χτυπήσει με νέους εκβιασμούς.

Ηδη ξεκίνησε, έχοντας στο πλευρό της το Δήμαρχο Μπέο, ο οποίος με την έκκλησή του "να παραμείνει στο Βόλο η ΙΜΑΣ" ρίχνει νερό στο μύλο της τρομοκρατίας ότι αν δεν δεχτούν οι εργάτες να κάνουν πίσω από τις ανάγκες τους, η εταιρεία μπορεί και να κλείσει. Το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζεται και σε άλλες περιπτώσεις με χαρακτηριστικότερη τη Χαλυβουργία. Ξέρουν οι εργάτες από εχθρούς που έρχονται ντυμένοι σαν φίλοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ