Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Συνέδριο με στόχο την ανάκτηση του ρόλου της στις διεργασίες

Τρεις βδομάδες μετά τη διάσπαση του κόμματος και εν μέσω του εντεινόμενου «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο φόντο τόσο της πρόσφατης διάσπασης του κόμματος με την αποχώρηση της λεγόμενης «Μεταρρυθμιστικής Τάσης», όσο και των προχτεσινών δηλώσεων του Φ. Κουβέλη, με τις οποίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «έδειξε» ότι το κόμμα του προσανατολίζεται στην κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά σήμερα στην Αθήνα το 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή του νέου προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σε χτεσινή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, κατά την οποία συζητήθηκαν τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα ενόψει του συνεδρίου, ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, ανέφερε ότι «το κόμμα προσέρχεται σε ένα συνέδριο που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο μιας νέας πορείας».

Σε δηλώσεις του στο «tvxs», ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ανέφερε ότι στο συνέδριό της η ΔΗΜΑΡ «στοχεύει να αποσαφηνίσει την πολιτική της κατεύθυνση». Διευκρινίζοντας σε ποιο κομμάτι του αστικού πολιτικού σκηνικού θα κινείται αυτή η «πολιτική κατεύθυνση», ο Θ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ «συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις για την ανασύνταξη του δημοκρατικού σοσιαλισμού» και διεκδικεί «μια νέα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας που θα περιλαμβάνει τις δυνάμεις από την δημοκρατική, ανανεωτική αριστερά, τη ριζοσπαστική αριστερά, το σοσιαλδημοκρατικό χώρο και την οικολογία».

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνεργασίας, πρώτα και κύρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ ή τμήμα του, η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να πλασαριστεί ως «μια δύναμη ευθύνης και αλλαγής», η οποία επιδιώκει «να παίξει καθοριστικό ρόλο» σε μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας.

Αντίστοιχη ήταν άλλωστε και η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Χρ. Μαχαίρα, σε άρθρο του στα «Νέα», ως προς το ρόλο που επιδιώκει να παίξει η ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο των συνολικότερων αντιλαϊκών διεργασιών για την αναμόρφωση και την «ισορροπία» του αστικού πολιτικού συστήματος: «Στο ακραία διπολικό σκηνικό που διαμορφώνεται, η ανανεωτική αριστερά και ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού όχι μόνο δεν πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν, αλλά η επιστροφή τους στο προσκήνιο αποτελεί ανάγκη για τον τόπο, την ισορροπία του πολιτικού συστήματος και την ανασύσταση του προοδευτικού τόξου», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ