Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ενα αυτοκίνητο έστειλε στο θάνατο έναν υπάλληλο καθαριότητας του δήμου Περιστερίου και ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε. Το δυστύχημα έγινε προχτές το βράδυ στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, όταν ένας 28χρονος οδηγός με κατεύθυνση την Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στους δύο εργαζόμενους και ύστερα πάνω στο απορριμματοφόρο. Με ελαφρύτερα τραύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο οδηγός.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ: Το ΓΕΝ καλεί από Τρίτη 7 έως Παρασκευή 10/10 τους περίπου 120 πρώην εργαζόμενους της Εταιρείας Τροχαίου Υλικού Ελλάδος ΑΕ (θυγατρική των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ) στο χώρο των ναυπηγείων όπου κατασκευάζονται υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού «προκειμένου να ενημερωθούν σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, με την οποία θα συμβληθούν με το ΠΝ για να παράσχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στα υποβρύχια». Οπως έγινε προηγούμενα με τους 835 εργαζόμενους των ναυπηγείων, θα κληθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με το ΠΝ, με μισθούς πολύ χαμηλότερους σε σχέση με τις αμοιβές που είχαν παλαιότερα. Η σύμβαση θα διαρκέσει το πολύ δυο χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθούν τα υποβρύχια.

ΙΚΑΡΙΑ: Για τον Νοέμβρη του 2015 αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δικάζονταν χτες στην Ικαρία (ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Ικαρίας, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και άλλοι αγωνιστές), επειδή στις 17/12/2011 συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Η Ενωση ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής πραγματοποιεί συνεστίαση το Σάββατο 4/10, στις 8 μ.μ., στο χώρο του γηπέδου του Αγιαξ Ταύρου (Χαμοστέρνας και Πειραιώς). Θα διεξαχθεί και τουρνουά αγώνων 5Χ5.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Την απόλυση εργαζόμενης από τους Παιδικούς Σταθμούς στο Δήμο Ρεθύμνου καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Ο Δήμος, αφού πρώτα «πέταξε» τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς και εργολάβους, δέχθηκε να μπει ο όρος, οι εργαζόμενοι να είναι κάτω των 25 ετών, με μισθούς πείνας. Η απολυμένη είναι μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών και υποψήφια με το ΠΑΜΕ στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σ/Μ «ΛΑΡΙΣΑ»: Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα», διεκδικώντας να παραταθεί για ακόμα 3 μήνες το χρονικό διάστημα που λαμβάνουν το επίδομα επίσχεσης εργασίας, καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής τους σε επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ. Οι 600 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 15 μήνες, ενώ στις 14 Οκτώβρη 2014 εκδικάζεται αίτημα των μετόχων της επιχείρησης για υπαγωγή της σε ειδικό καθεστώς εξυγίανσης, μέσω εκκαθαριστή, με χρονικό ορίζοντα τα 2 έτη.

ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου δικάζονται τρεις συνάδελφοί τους, για την κινητοποίηση που έγινε το 2012 στη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των δημάρχων με τη συμμετοχή του Γ. Φούχτελ, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ