Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Εκλεισαν την οκτάδα Αρης και Απόλλων Π.

Αρης και Απόλλων Πατρών με τις νίκες τους χτες επί ΑΕΚ και Κόροιβου Αμαλιάδας, αντίστοιχα, για την 3η φάση του Κυπέλλου σφράγισαν τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια για τα προημιτελικά του θεσμού. Ετσι, αύριο Πέμπτη οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν την Κηφισιά στο Ζηρίνειο και οι Πατρινοί τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά (τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ). Η πρεμιέρα της προημιτελικής φάσης θα γίνει σήμερα με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον ΚΑΟΔ (19.00) ενώ αύριο Πέμπτη θα διεξαχθεί και το ντέρμπι των «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως κορυφαίο τον Βεζένκοφ που έδωσε τις λύσεις σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, ο Αρης επικράτησε της αξιόμαχης για μια ακόμη φορά ΑΕΚ με 63-57. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά τον αγώνα προηγούμενοι και με 24-12 ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά και κατέστησαν λεπτές τις ισορροπίες του παιχνιδιού (35-31 ημίχρονο 41-40 στο 25', 61-57 στο 39'). Η εμπειρία αλλά και η μεγαλύτερη ετοιμότητα των παικτών του Αρη αποδείχθηκαν ικανές να δώσουν τη νίκη στο τέλος.

Στην Πάτρα έχοντας διακυμάνσεις στην απόδοσή του αλλά φορτσάροντας στην τελευταία περίοδο ο Απόλλων επικράτησε του Κόροιβου με 65-54.

  • Οι Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς και Παναγιώτης Αναστόπουλος θα είναι οι τρεις διαιτητές που θα διευθύνουν το αυριανό πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση της ομοσπονδίας.
  • Σε διάψευση των σεναρίων που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να έχει συμφωνήσει με τον Αμερικανό Κρις Ράιτ προκειμένου να καλύψει το κενό στις θέσεις κάτω από το καλάθι προχώρησε χτες αργά το απόγευμα η εταιρεία μάνατζερς που εκπροσωπεί τον παίκτη. Από πλευράς «πρασίνων» υπήρξε ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η μοναδική που εξετάζεται.
  • Ο Νίκος Λινάρδος φέρεται να είναι αυτός που θα αναλάβει τις τύχες του Πανιώνιου για τη νέα χρονιά μετά την άρνηση του Ηλία Ζούρου, στον οποίο απευθύνθηκαν αρχικά οι «κυανέρυθροι».
  • Πρόωρο τέλος φαίνεται πως θα μπει στη συνεργασία της Νέας Κηφισιάς με τον Τζάστιν Τζάκσον, με τον Αμερικανό να μην πείθει μέχρι τώρα τον τεχνικό της ομάδας, Ηλία Παπαθεοδώρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ