Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ
Οργισμένες δηλώσεις από το Νέο Δελχί

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

«Αν το Πακιστάν εμμείνει στον τυχοδιωκτισμό αυτό, τότε οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να μάχονται και το κόστος του τυχοδιωκτισμού τους θα είναι δυσβάσταχτο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Ινδός υπουργός Αμυνας Αρούν Τζίτλι, σχετικά με τις συνεχιζόμενες ανταλλαγές πυρών (αλλά και όλμων) στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, αλλά και τις συνεχιζόμενες ανταλλαγές κατηγοριών μεταξύ των δύο πλευρών για το ποια ευθύνεται για το νέο γύρο έντασης.

«Το Πακιστάν πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και αυτές τις αδικαιολόγητες ρίψεις πυρών, αν θέλει ειρήνη στα σύνορα», υποστήριξε ο ίδιος.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί στο Κασμίρ τουλάχιστον 12 άμαχοι, ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η νέα ένταση θεωρείται από πολλούς η σημαντικότερη εδώ και αρκετά χρόνια. Σημειώνεται ενώ τον Αύγουστο η Ινδία είχε αποχωρήσει από τις «ειρηνευτικές επαφές» (που ξεκίνησαν το 2004) κατηγορώντας το Πακιστάν για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Ο έλεγχος της περιοχής του Κασμίρ, τμήματα της οποίας κατέχουν και οι δύο χώρες, αποτέλεσε αιτία για συγκρούσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν το 1947 και το 1971.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ