Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Να συμμετάσχει το Ισραήλ στην ... ανοικοδόμηση της Γάζας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Σαν να μην έφθανε το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού επί 50 μέρες το περασμένο καλοκαίρι από τη φονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ, οι ΗΠΑ επιδιώκουν τώρα να κάνουν το δράστη συμμέτοχο στις διεθνείς προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε χτες ότι το Ισραήλ «θα πρέπει να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας», εκφράζοντας παράλληλα την «ικανοποίηση» επειδή «Ηνωμένα Εθνη, Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή έχουν συμφωνήσει σχετικά με τις διαδικασίες για την επιτάχυνση της παράδοσης ειδών πρώτης ανάγκης στη Γάζα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και τις ανάγκες για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Οι δηλώσεις της Πσάκι έγιναν ενόψει της αναχώρησης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για το Κάιρο, όπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η διεθνής διάσκεψη «δωρητών» για τη Γάζα υπό την αιγίδα της Αιγύπτου και της Νορβηγίας.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας «Χαμάς» και «Φατάχ», που χτες πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση στη Γάζα για πρώτη φορά μετά τη συγκρότησή της τον Ιούνη, έχει ανακοινώσει από την περασμένη βδομάδα πακέτο τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ