Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΑΔΕΔΥ: Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η χτεσινή διαδικασία εκλογής προεδρείου στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Η ΠΑΣΚΕ ως πρώτη δύναμη τοποθετήθηκε για συγκρότηση του προεδρείου σε αναλογική, αντιπροσωπευτική και προγραμματική βάση, ενώ είναι γνωστή η υποψηφιότητά της για τη θέση του προέδρου. Ωστόσο, πρώτος έθεσε υποψηφιότητα, για τη θέση του προέδρου ο Γ. Καλομοίρης, εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη δύναμη). Δηλώσεις στήριξης του υποψήφιου του ΜΕΤΑ και σε αυτήν τη συνεδρίαση έκαναν οι εκπρόσωποι της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» (ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ/Μπαλασόπουλος) και των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.). Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ έλαβε 7 ψήφους (3 από το ΜΕΤΑ, 2 από την «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» και 2 από τις «Παρεμβάσεις»), ενώ υπήρχαν 8 λευκά (3 από την ΠΑΣΚΕ, 3 από την ΔΑΚΕ και 2 από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο) και 2 άκυρα (1 από την ΠΑΣΚΕ και 1 από την ΔΑΚΕ).

«ΔΙΑΚΟΝΙΑ»: Με νέα κινητοποίηση έξω από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, χτες το απόγευμα, απάντησαν το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ) και η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στη νέα απόλυση εργαζόμενης (συνολικά 4) που έκανε η εργοδοσία του ιδρύματος - επιχείρηση «ΔΙΑΚΟΝΙΑ». Απέναντί τους, βρέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το ξενοδοχείο «Διακονία» ανήκει στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα «Γρηγόριος Παλαμάς» που υπάγεται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα 2 έως και 4 μηνών.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Γλέντι για τη συμπλήρωση 30 χρόνων ζωής και δράσης οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 19 Οκτώβρη στη 1 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (στάση ΜΕΤΡΟ Ανθούπολη). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συναυλία με τον Β. Κορακάκη, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή - παραδοσιακή μουσική.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί να επιστρέψουν αμέσως στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, με πλήρη απασχόληση, όλοι οι εμπειροτεχνίτες καθηγητές ΔΕ που έχει σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα, αντί η κυβέρνηση να προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ίδιων ειδικοτήτων που είχε καταργήσει πριν από ένα χρόνο. Επίσης, να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, διοικητικού προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολών, όπως και μόνιμου προσωπικού σε όλες τις άλλες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αντί για ωρομίσθιους, 5μηνα και άλλες ελαστικές μορφές εργασίας.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στο Δημόσιο - αξιολόγηση, ασφαλιστικό, διαθεσιμότητα», διοργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 20/10, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ESPERIA». Θα μιλήσουν ο Γιάννης Δελής και ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλη του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε αρχαιρεσίες προχωρά, από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας. Οι εκλογές θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20, πλατεία Εθνικής Αντίστασης) και οι συνταξιούχοι ψηφίζουν με το βιβλιάριο Υγείας και την ταυτότητά τους. Οι ψηφοφορίες γίνονται με βάση το παρακάτω πρόγραμμα: Παρασκευή 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 4 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Κυριακή 9 π.μ. - 1 μ.μ., Δευτέρα 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 4 μ.μ. - 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ