Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πακιστανό πρεσβευτή στην Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθεί για το ότι «αντάρτες» από το Πακιστάν πέρασαν στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετά τα επανειλημμένα επεισόδια στα σύνορα των δύο χωρών, από τα οποία έχουν σκοτωθεί οκτώ άτομα, από την αρχή του Οκτώβρη. Ανάμεσά τους Ιρανοί μεθοριακοί φρουροί και αξιωματικός πακιστανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Δώδεκα παιδιά (μέχρι τριών χρόνων) σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό του Βελγίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται μετά τον εντοπισμό τους να... παίζουν με μία σακούλα αμφεταμίνες - ψυχοδιεργετικά ναρκωτικά. Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη μιας 18χρονης εκπαιδευόμενης που κατηγορείται ότι έφερε τα ναρκωτικά στο κέντρο φύλαξης.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Μαζική διαδήλωση έγινε την Κυριακή στη Βαρκελώνη με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων περιφερειακών εκλογών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Καταλονίας να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 9ης Νοέμβρη, όπως εδώ και καιρό ζητούσε η ισπανική κυβέρνηση. Η αστυνομία έκανε λόγο για 110.000 συγκεντρωμένους.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Στόχος επίθεσης Κοσσοβάρων Αλβανών με βόμβες μολότοφ και πέτρες έγινε, προχτές βράδυ, το πρώην δημαρχιακό μέγαρο στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσσόβου, όπου τώρα στεγάζεται η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία απηύθυναν προχτές «έκκληση» στη Λιβύη για τον τερματισμό των συγκρούσεων, οι οποίες μόνο χτες στη Βεγγάζη, μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και φανατικών ισλαμιστών, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 65 ατόμων.

ΣΑΝΑΑ.-- Τουλάχιστον 20 αντικαθεστωτικοί σιίτες Χούτι σκοτώθηκαν χτες σε σφοδρές μάχες με ενόπλους τζιχαντιστές οργάνωσης - παρακλαδιού της «Αλ Κάιντα» στην Αραβική Χερσόνησο στην περιοχή Ράντα της κεντρικής Υεμένης.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ακύρωσε χτες τον διαγωνισμό για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού σταθμού Τσέμπρεν στον ποταμό Τσρνα (ένας από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Βαρδάρη - Αξιού) με τη μέθοδο της παραχώρησης, στον οποίο η μόνη εταιρεία που είχε υποβάλει προσφορά ήταν η ΔΕΗ.

ΦΡΑΝΚΦΟΡΤ (ΗΠΑ).-- Ενα 15χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Κεντάκι των ΗΠΑ έπειτα από τον ομαδικό βιασμό του σε πάρτι το Σαββατοκύριακο από τρεις ενήλικες και δύο νέους 18 και 19 ετών. Οι δράστες βιντεοσκόπησαν και διένειμαν σε γνωστούς τους, μέσω κινητού τηλεφώνου, σκηνές από την εγκληματική επίθεση.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Συμφωνία εκεχειρίας με την ισλαμική εγκληματική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ» ανακοίνωσε πως έκλεισε προχτές η νιγηριανή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων ενδέχεται να απελευθερωθούν και οι περίπου 200 μαθήτριες Λυκείου που απήχθησαν από τους τρομοκράτες και κρατούνται όμηροι από τον περασμένο Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ