Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΛΟΝΔΙΝΟ
Με επιτυχία το διήμερο των εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Από τη βιβλιοπαρουσίαση στο «Marx Memorial Library»
Από τη βιβλιοπαρουσίαση στο «Marx Memorial Library»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο των εκδηλώσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λονδίνο, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτώβρη, με τους συμμετέχοντες να παίρνουν μέρος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλες τις δραστηριότητες.

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρ. Π. Ντατ, στην αίθουσα του «Marx Memorial Library». Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκαν ζητήματα όπως η αντιμετώπιση του φασισμού από το λαϊκό κίνημα, ο ρόλος του επαναστατικού εργατικού κινήματος σε συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης και το ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικού πολέμου. Στο χώρο υπήρχε έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ η εκδήλωση έκλεισε με γλέντι με ζωντανή μουσική.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε περίπατος - συζήτηση στο Μουσείο του Λονδίνου για την ιστορία του εργατικού κινήματος στη Βρετανία και τα διδάγματα που προκύπτουν για τον ιδιαίτερο ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος σε επαναστατικές και μη επαναστατικές συνθήκες, για την καθοριστική σημασία που έχει η παρέμβαση της επαναστατικής πρωτοπορίας στην ανάπτυξη και τον προσανατολισμό της πάλης της εργατικής τάξης και τις οδυνηρές συνέπειες που έχει, αντίθετα, η απουσία της πρωτοπορίας αυτής, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ