Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ
Ανακοίνωσε ίδρυση πολιτικής κίνησης

Μια συρραφή προτάσεων και θέσεων απ' τα προγράμματα των άλλων δυνάμεων της διαχείρισης παρουσίασε, χτες, ο Σπ. Λυκούδης, ανακοινώνοντας τη συγκρότηση πολιτικής κίνησης με τίτλο «Μεταρρυθμιστές για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη», με στόχους την «εθνική συνεννόηση», τη «συγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου» και «ευρύτερες συγκλίσεις για κυβερνητικές λύσεις».

Με τετριμμένα επιχειρήματα εξωραϊσμού της αστικής τάξης ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απέδωσε την κρίση στο «κακό παρελθόν» των πελατειακών σχέσεων! Ενώ σαν ηχώ άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, υπέδειξε σαν διέξοδο την επιμονή στην πολιτική - που τσακίζει το λαό - των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, εντός της ΕΕ. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτή αποτελεί και εγγύηση της ευημερίας των λαών! «Η ΕΕ διαμορφώνει το πιο προωθημένο και προωθητικό πλαίσιο ύπαρξης και ευημερίας των λαών της (...) Διεκδικούμε να παραμείνουμε εντός της (...) Η νέα φάση απαιτεί ένα Ολοκληρωμένο Εθνικό Πολιτικό Σχέδιο, παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ριζικής μεταρρύθμισης του κράτους και των θεσμών (...) Ενα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (...) Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κάθε υγιούς ιδιωτικής επενδυτικής πρωτοβουλίας...», ανέφερε μεταξύ των προτάσεών του, σαν καλός απολογητής της αστικής εξουσίας και της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας.

Ο Σπ. Λυκούδης κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ ότι με την αποχώρησή της απ' την τρικομματική συγκυβέρνηση «δεν άντεξε ούτε την ίδια της την τόλμη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης και διάφοροι άλλοι παράγοντες της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας (Βούλγαρης, Δρέττα, Ποδηματά κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ