Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πολιορκία οπλισμένων παιδιών!

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΪΝΤΑΧΟ.-

Επί δύο ημέρες, η αστυνομία της πολιτείας του Αϊντάχο προσπαθεί να πείσει έξι οπλισμένα παιδιά που έχουν κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι τους να παραδοθούν! Το ανήκουστο περιστατικό δε θα μπορούσε να συμβεί πουθενά αλλού, εκτός από τη «γη της Ελευθερίας».

Τι προκάλεσε την οργή των έξι παιδιών της οικογένειας Μακ Γκάκιν, που η ηλικία τους κυμαίνεται από 8 έως 16 ετών; Η σύλληψη της μητέρας τους, η οποία συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα εξαιτίας του πολύ σοβαρού τραυματισμού που προκάλεσε σε ένα από τα παιδιά της. Οταν, λοιπόν, η αστυνομία επέστρεψε στο σπίτι μαζί με κοινωνικούς λειτουργούς, προκειμένου να πάρουν τα παιδιά υπό την προστασία τους, ο μεγαλύτερος εξ αυτών έδωσε ως σύνθημα «πάρτε τα όπλα σας» και απελευθέρωσε τα σκυλιά κατά των αστυνομικών. Ο λόγος είναι ότι φοβούνται πως θα τα χωρίσουν, δίνοντάς τα σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες...

Αν κανείς βγάλει αβίαστα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία ακραία περίπτωση, θα βρίσκεται κοντά στην αλήθεια. Αλλά τι οδήγησε μία ολόκληρη οικογένεια στα άκρα; Η ανέχεια, ο πόνος, καθώς, από τη στιγμή που ο πατέρας τους προσβλήθηκε από σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν απομονωθεί και ζουν χωρίς πόρους σε αυτό το σπίτι, που σύμφωνα με τους κοινωνικούς λειτουργούς διαβιούν χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση, στην αυγή του 21ου αιώνα στη «χώρα του αμερικανικού ονείρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ