Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Τα συμφέροντα των αστών «κοινός τόπος» για τις δυνάμεις της διαχείρισης

Με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον της αστικής τάξης, η ΔΗΜΑΡ θέτει τις άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης προ των ευθυνών τους, με συστάσεις να ξεπεράσουν ανταγωνισμούς και να επιδιώξουν «εθνική συνεννόηση» για το ζήτημα του χρέους και του τρόπου που θα επιτευχθεί ένα «αναπτυξιακό σοκ». Ταυτόχρονα, και με την αγωνία της πολιτικής της επιβίωσης, στηλιτεύει την πόλωση που τροφοδοτούν οι «δυνάμεις του νεόκοπου δικομματισμού», για να τροφοδοτηθούν απ' αυτή.

Ο Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο «Action 24» ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εχω τη βεβαιότητα και επανειλημμένα έχω μιλήσει για την ανάγκη μιας εθνικής συνεννόησης (...). Επιμένω ότι είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση τουλάχιστον για το τεράστιο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. Μπορούμε να αναζητήσουμε έναν θεσμικό τρόπο όπως τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου αυτή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να υπάρξει».

Οσο για την ατζέντα αυτής της σύσκεψης, ανέφερε: «Τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών, η από κοινού αντιμετώπιση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους και βεβαίως εκείνη η πολιτική η οποία μπορεί να δρομολογήσει διαδικασίες για το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα (...) Αλλά αν με ρωτήσετε πόσο πιθανολογώ ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η συνεννόηση, ας καταγράψω την απαισιοδοξία μου, έχω την εκτίμηση αυτή η πόλωση, που θέλει να τροφοδοτήσει έναν νεόκοπο δικομματισμό, δεν μπορεί να συναντηθεί με τέτοιου χαρακτήρα συνεννοήσεις εθνικού περιεχομένου».

Ο Φ. Κουβέλης απευθυνόμενος και προσωπικά στους Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα υποστηρίζει πως «ο ελάχιστος κοινός τόπος πρέπει να υπάρξει» κι αυτός είναι «με μια συνεννόηση, να αντιμετωπίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και να επιδιώξουμε (...) ένα αναπτυξιακό σοκ το οποίο χρειάζεται η χώρα και μπορεί να υπάρξει».

Για πολλοστή φορά διαμηνύει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυσφορία του για τα πάρε δώσε με τους ΑΝΕΛ, αναφέροντας «η πολιτική μας (...) δεν έχει καμία μα καμία συνάφεια με αυτά που - δικαίωμά τους είναι - υποστηρίζουν οι ΑΝΕΛ υπό τον κ. Καμμένο (...) Σε καμία περίπτωση δεν βλέπω πως μπορεί να αρθρωθεί, να συνεργαστεί και να συνδυαστεί μια πολιτική, η οποία θα αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και βεβαίως της ΔΗΜΑΡ. Δεν βλέπω να υπάρχει τέτοιο ενοποιητικό στοιχείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ