Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πάντα για να πληρωθούν τα χαράτσια...

Οι αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές εκφράστηκαν με δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη νέα ρύθμιση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις οφειλές σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία, είναι οι εξής: «Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό. Δε συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί, έτσι, δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης».

Τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών που τώρα τους έχει πιάσει η αγωνία να ...ρυθμίσουν έχουν προκύψει από την επιβολή των αντιλαϊκών φόρων, τα «μνημονιακά» χαράτσια και όχι μόνο. Είναι φανερό λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον αναγνωρίζει αυτά τα χαράτσια, αλλά επιπλέον προτείνει και τρόπους για να εισπραχθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αλλωστε, έχει καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση νόμου που προτείνει ρύθμιση σε 84 δόσεις αντί για 100.

Συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, την ώρα που «πνίγονται» τα λαϊκά νοικοκυριά από τα χρέη, διαγκωνίζονται στο ποιος θα σφίξει τη θηλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ