Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Αγωνιά να δείξει στο κεφάλαιο πόσο «χρήσιμος» είναι

Την επιδίωξή του να δείξει στο μεγάλο κεφάλαιο ότι μπορεί να είναι χρήσιμος συνεταίρος στην αστική διαχείριση εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε άρθρο στη «Real news».

Επιτίθεται στα «κόμματα εξουσίας που έχουν εύκολες και γρήγορες λύσεις για όλα αυτά που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία» και υπερασπίζεται τους μηχανισμούς του σημερινού μνημονίου με δέλεαρ τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού από αυτά της «αγοράς». Παραπέρα, καταγγέλλει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταξύ τους «πολιτική κλοτσοπατινάδα», χαρακτηρίζοντάς τους «το δίδυμο που απειλεί τη χώρα».

Προτείνει το δικό του «πατριωτικό σχέδιο» με αστικούς εκσυγχρονισμούς και προώθηση των ντόπιων μονοπωλιακών συμφερόντων, κεκαλυμμένο με ένα μανδύα ψευτοπροοδευτισμού και βασισμένο πάνω στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση αστικών πολιτικών δυνάμεων, κάτι που προβάλλουν έντονα ως ζητούμενο επιτελεία του συστήματος, ώστε να έχει και την ευρύτερη δυνατή λαϊκή στήριξη ή έστω ανοχή: «Τοπικές και περιφερειακές συμφωνίες, κλαδικοί σχεδιασμοί, εξαγωγικός προσανατολισμός. Ενα σχέδιο με όλους τους προοδευτικούς της χώρας στο ίδιο τραπέζι. Οχι τους ψεκασμένους και τους λαϊκιστές, αλλά αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει δυνατή. Να επουλώσει τις πληγές της και να φύγει μπροστά. Με μεγάλες αλλαγές παντού», σημειώνει, αναφέροντας ως τέτοιες το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ