Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Παρέμβαση για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς

Την αντίθεσή της στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση δήλωσε αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης με παρέμβαση που έκανε χτες στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέτοντας επιτακτικά και την ανάγκη για μέτρα ανακούφισης των αναπληρωτών και νέων εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ - ΚΙ έχει καταγγείλει την κυβερνητική επιλογή να χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ, προκειμένου να ελαστικοποιήσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Οπως σημειώνει, μέσω αυτού πιέζονται ή αναγκάζονται εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν τώρα σε νέα σχολεία, μακριά από την οργανική τους θέση και το θέμα αφορά κυρίως τις ειδικότητες που έχουν μετακινηθεί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, η ΕΛΜΕ έθεσε και στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας (είχε προηγηθεί παρέμβασή της στην Τοπική Διοίκηση) τα ζητήματα της σίτισης και της στέγασης των αναπληρωτών και των νέων εκπαιδευτικών των 650 ευρώ, καθώς και των ακριβών εισιτηρίων σε ΚΤΕΛ, πορθμεία και ακτοπλοϊκές γραμμές (5,20 ευρώ το πήγαινε - έλα με το πορθμείο Αργοστόλι - Ληξούρι).

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ μετά το τέλος των παραστάσεων διαμαρτυρίας, από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μη προκήρυξη οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες που μετατάχθηκαν, ενώ δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει νέα μετακίνηση μόνιμου προσωπικού. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Διεύθυνσης, για τη σίτιση των νέων εκπαιδευτικών, θέμα που «άνοιξε» ξανά μετά από την τελευταία παράσταση της ΕΛΜΕ στην Τοπική Διοίκηση, δόθηκε ήδη στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλλονιάς ο αριθμός των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που χρήζει σίτισης και ο οποίος ανέρχεται σε 100 άτομα. Αντίστοιχο είναι το νούμερο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ανάλογα αιτήματα έθεσε η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ και στη συνάντηση που είχε με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ζήτησε άμεση κάλυψη των κενών χωρίς συγχωνεύσεις - συμπτύξεις τμημάτων. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης είπε ότι θα συμβάλει σε ό,τι του ζητηθεί για την κάλυψη των προβλημάτων των νέων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σίτιση, στέγαση και έκπτωση στις μετακινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ