Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Εμπορεύσιμα» προγράμματα σπουδών

Ενθάρρυνση για λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων με δίδακτρα και θερινών σχολείων (summer schools) προσφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ΑΕΙ της χώρας, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που έχει ο υπουργός Παιδείας τις τελευταίες μέρες.

Χτες, συναντήθηκε με τους κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών της χώρας και τους προέδρους των Φιλολογικών Τμημάτων και από τη συνάντηση προέκυψε ότι σχεδιάζεται να λειτουργήσει πλήρες προπτυχιακό πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης με δίδακτρα για αλλοδαπούς φοιτητές (εκτός ΕΕ) στη Φιλοσοφική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ενώ από τη Φιλοσοφική Αθηνών παρουσιάστηκε σχέδιο για άμεση ίδρυση θερινού σχολείου που θα απευθύνεται σε αλλοδαπούς με θέμα την πόλη της Αθήνας. Είχε προηγηθεί πριν δυο μέρες η ανακοίνωση δημιουργίας Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με δίδακτρα, που θα απευθύνεται σε φοιτητές προερχόμενους από χώρες εκτός ΕΕ.

Είναι προφανές ότι αυτού τους είδους τα προγράμματα έχουν καθαρά... «εμπορική» αξία για τα Ιδρύματα που θα μπορούν να τα πωλούν για να εξοικονομούν επιπλέον πόρους, ενώ παράλληλα, εντείνεται περισσότερο η πανσπερμία τίτλων σπουδών πολλαπλών ταχυτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ