Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εκτεταμένη «πρακτική εκπαίδευση» για ανθρωποκυνηγητό σε ΝΑΤΟικά πρότυπα

Με εκτεταμένη «πρακτική εκπαίδευση» ολοκληρώθηκε το «Σχολείο Ασφαλείας Θαλασσίων/Χερσαίων Συνόρων και Χειρισμού Προσφύγων, Οπλων και Αγαθών» που διοργάνωσε το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς. Αλλη μια εκπαίδευση για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, με ειδίκευση αυτήν τη φορά το ανθρωποκυνηγητό, ενόσω μάλιστα διογκώνονται τα κύματα της προσφυγιάς ελέω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Στο σχολείο, πιστοποιημένο από τη λυκοσυμμαχία ως «NATO Listed», συμμετείχαν 43 εκπαιδευόμενοι από 10 διαφορετικές χώρες (Αλγερία, Βραζιλία, Εκουαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδονησία, Ιορδανία, Μαρόκο, Τρινιτάντ & Τομπάγκο και Ελλάδα), αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες, «επαγγελματίες και μη του χώρου της ασφάλειας», όπως λέγεται επισήμως από το ΠΚΕΕΥΕ.

Σύμφωνα με τα επισήμως ανακοινωθέντα, στη διάρκεια της «εβδομάδος πρακτικής εκπαιδεύσεως», οι εκπαιδευόμενοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Γ' ΚΝΟ (Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο του Ελληνικού Στρατού, εδρεύει στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης), προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση των σκύλων περιπολίας. Επισκέφτηκαν επίσης τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στις οποίες αξιωματικός της Ακτοφυλακής παρουσίασε «τις δραστηριότητες αυτής σχετικά με τους λαθρομετανάστες». Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι επιβιβάστηκαν σε εμπορικό πλοίο«στο οποίο τους έγινε ενημέρωση από τον κυβερνήτη του σκάφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους λαθρομετανάστες, όπως επίσης και με τους πειρατές».

Η επίδειξη υποστηρίχτηκε από εκπαιδευτές του Λιμενικού, του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, του τελωνείου Ευζώνων και του Γ' ΚΝΟ. Στα της «ακαδημαϊκής εκπαίδευσης», οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν θεματικές σχετικά με την «ασφάλεια χερσαίων/θαλασσίων συνόρων και ελέγχου προσφύγων», όπως: «Κανόνες Εμπλοκής- Μη χρήση Βίας. Οργάνωση, επάνδρωση και εξοπλισμός Μονάδας Ελέγχου Συνόρων. Βασικά καθήκοντα, αρμοδιότητες και τεχνικές, όπως σωματικός έλεγχος και έλεγχος οχημάτων, έλεγχος λαθρεμπορίου όπλων, διαδικασίες σύλληψης, υποδοχή και έλεγχος προσφύγων, παρατήρηση και καταγραφή, τεχνικές και διαδικασίες Συνοριακής Περιπόλου. Αναγνώριση ταξιδιωτικών εγγράφων. Μέτρα προστασίας υγιεινής. Χρήση Στρατιωτικών Σκύλων. Καθήκοντα Ακτοφυλακής/Λιμενικού Σώματος. Η σημασία της Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (CIMIC) στον Ελεγχο Προσφύγων. Επιχειρησιακά Διδάγματα από χειρισμό προσφύγων. Διεθνείς Οργανισμοί και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εμπλεκόμενες σε θέματα προσφύγων. Το παράδειγμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Επιστροφή και Επανένταξη Προσφύγων. Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα Προσφύγων. Εσωτερικές καταστάσεις κρίσης και εκτοπισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ