Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιχειρεί να επιταχύνει τις διεργασίες ανασύνθεσης της σοσιαλδημοκρατίας

Η ολομέλεια της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής (ΕΟΕΣ) για το συνέδριο της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» συνεδριάζει σήμερα και αύριο στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διεργασιών ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, όπου πρωτοστατεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, πέραν των παραγόντων και κινήσεων που στήριξαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο της Ελιάς και μετέχουν και στην τωρινή «πρωτοβουλία», δεν φαίνεται να... «συγκινούνται» για την ώρα άλλες δυνάμεις που κινούνται στο ίδιο φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, άμεσος στόχος των πρωταγωνιστών του εγχειρήματος είναι η σύμπηξη ενός εκλογικού σχήματος, διάδοχου της Ελιάς, το οποίο μπροστά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αποσπώντας μετρήσιμα ποσοστά θα συμβάλει στη συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης και στη σταθερότητα του συστήματος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουν εισηγήσεις οι υπεύθυνοι των ομάδων εργασίας της Γραμματείας της ΕΟΕΣ (Πρόγραμμα, Οργανωτικό, «Μαζικά Κινήματα»). «Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν και όλα τα ζητήματα που αφορούν την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εστάλη από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στην ΕΟΕΣ εντέλλεται να μετάσχει σχεδόν σύσσωμος ο κομματικός κορμός του ΠΑΣΟΚ, ίσως και σε μια προσπάθεια της ηγεσίας να δείξει ότι ο κομματικός μηχανισμός στηρίζει τις επιλογές της: Τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του, οι γραμματείς των Τομέων Πολιτικής και Δράσης, πρώην βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη, στελέχη από την Τοπική Διοίκηση και τα «Μαζικά Κινήματα», στελέχη από την οργανωτική δομή του κόμματος, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ