Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών

Απεργία για τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών έχει κηρύξει για σήμερα το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας ενάντια στις ενέργειες του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που οδηγούν στην απόλυσή τους. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 10 π.μ.

Ο Επίτροπος, επικαλούμενος τους αντεργατικούς νόμους, δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα των συμβάσεων των εργαζομένων στο Βρεφοκομείο και γι' αυτό δεν εγκρίνει το σχετικό κονδύλι για την πληρωμή τους. Το αποτέλεσμα θα είναι να πεταχτούν στο δρόμο οι 22 εργαζόμενοι και πρακτικά να κλείσει το Βρεφοκομείο, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 180 παιδιά, αφού θα περάσει καιρός μέχρι να γίνουν νέες προσλήψεις. Το Συνδικάτο καλεί «τους εργαζομένους, τους γονείς των παιδιών μαζί με το Συνδικάτο να μπούνε μπροστά στον αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, σε δηλώσεις του για το ζήτημα αυτό είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της προσπαθεί, με όλα τα μέσα, να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική (...) Απαιτεί και προσπαθεί με όλα τα μέσα να επιβάλει την κατάργηση της σταθερής απασχόλησης, για να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών του δήμου μας στους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους γονείς σε συσπείρωση, για να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποφασιστικά κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της λειτουργίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου και των άλλων κοινωνικών δομών του δήμου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ