Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταγγέλλουν ανετοιμότητα απέναντι στον ιό «Εμπολα»

Ολα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού «Εμπολα» στην Ελλάδα είναι αποσπασματικά και αποτελούν ευχολόγιο, γιατί στην ουσία προτείνουν οδηγίες χωρίς ουσιαστική υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς θωράκιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Τα παραπάνω επισημαίνει το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) σε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους διοικητές των 1ης και 2ης Υγειονομικών Περιφερειών. Το υπόμνημα συντάχθηκε με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι δεν έγινε ενημέρωση σοβαρή και υπεύθυνη ώστε να μην καλλιεργούνται ο εφησυχασμός αλλά ούτε και η κινδυνολογία στο γενικό πληθυσμό. «Το προσωπικό, συνεχίζει, πολλών νοσοκομείων δεν έχει ενημερωθεί, παρά μόνο επιλεγμένες ομάδες και αυτές όχι επαρκώς», σημειώνει.

Αναφερόμενη στην επιλογή του «Αμαλία Φλέμινγκ» ως χώρου υποδοχής των ύποπτων περιστατικών και της ΜΕΘ του «Σωτηρία» για τη νοσηλεία ασθενών η ΕΙΝΑΠ σημειώνει: «Το μεν πρώτο ετοιμάζονται να το κλείσουν, το δε δεύτερο έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού. Συνεπώς, θεωρούμε εξαιρετικά επείγον μέτρο τη στελέχωση και των δύο νοσοκομείων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (...) Στη συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων και των υπόλοιπων δομών ΠΦΥ δεν υπάρχει καμιά σοβαρή προετοιμασία».

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας γίνεται αναφορά σε σχεδιασμό και κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού για τα ΤΕΠ και για τα Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ. «Δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και πάνω απ' όλα υπάρχει τέτοια έλλειψη προσωπικού, που για να δημιουργηθούν ειδικές ομάδες πρέπει να αποδυναμώσουν άλλους χώρους», υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ.

Πρέπει, εκτός απ' τα μεγάλα νοσοκομεία, να προμηθευτούν με επαρκείς ποσότητες εξοπλισμού (μάσκες, γάντια, μη διαπερατές φόρμες ελαφριές και εύκαμπτες, ποδονάρια κ.λπ.), υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ και τονίζει την ανάγκη να στελεχωθούν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και να λειτουργήσουν και τα 650 συνολικά κρεβάτια που υπάρχουν.

«Προτείνει το υπουργείο να συμμετέχει στο σχεδιασμό και ο ιδιωτικός τομέας - σημειώνει η ΕΙΝΑΠ. Πρόκειται για ευχολόγιο και χοντρή κοροϊδία. Δεν υπάρχει επιχείρηση στο χώρο της Υγείας, είτε είναι "υγιής" είτε όχι, που θα διακινδυνεύσει τα κέρδη για να εξυπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο ακόμα και σε μια επιδημία. Η Κούβα έστειλε εκατοντάδες υγειονομικούς και οι Ηνωμένες Πολιτείες 4.000 στρατιώτες. Δεν χρειάζονται σχόλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ