Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για το κάλεσμα για «εθελοντισμό» στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

Οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Κρήτης έλαβαν πριν λίγο καιρό στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ένα μήνυμα που τους καλούσε σε σύσταση εθελοντικής ομάδας στη σχολή, με σκοπό «να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα και το περιβάλλον των φοιτητών της ΣΔΟ», ενώ στο ίδιο μήνυμα ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Επαφή με την Πραγματικότητα. Η κρίση φέρνει και ευκαιρίες», στην οποία συμμετείχαν στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων από τον τομέα των τροφίμων και των σούπερ μάρκετ.

Για πρόκληση κάνει λόγο η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τα παραπάνω, στην οποία επισημαίνει:

«Την πραγματικότητα την ξέρουμε! Πραγματικότητα είναι ο άνεργος πατέρας μας στο σπίτι, ο αδελφός μας που δουλεύει για 511 μεικτά γιατί είναι κάτω των 25. Η πραγματικότητα λέει ότι δεν μπορούμε να σπουδάσουμε γιατί το κόστος δεν το σηκώνει ο οικογενειακός προϋπολογισμός και αναγκαζόμαστε να πιάνουμε δουλειά για τρεις και εξήντα ώστε να τα βγάλουμε πέρα.

Η πραγματικότητα λέει ότι από τη φοιτητική μέριμνα δεν καλύπτονται ούτε τα βασικά, η σίτιση και η στέγαση. Που μας βάζει στη ζυγαριά του ποιος είναι πιο "χτυπημένος από τη μοίρα". Η πραγματικότητα λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα γιατί δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές ώστε να καλύψουν το πρόγραμμα σπουδών.

Ποιο από όλα αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας θα επιλύσει ο εθελοντισμός σας; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ρίξει σε μας το μπαλάκι της διαχείρισης των προβλημάτων μας. Να ξεφορτώσει μια και καλή από το ΤΕΙ, το κράτος την υποχρέωσή του να μας παρέχει τα αυτονόητα!

Ποιες ευκαιρίες και για ποιους γεννιούνται μέσα στην κρίση; Ευκαιρίες γεννιούνται για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρήσεις, τσακίζοντας τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, ρίχνοντας τους μισθούς στον πάτο. Ναι! Τέτοιες ευκαιρίες υπάρχουν αλλά όχι για εμάς, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Για εμάς λύση και "ευκαιρία" αποτελεί ο αγώνας για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει. Γιατί οι γονείς μας, οι εργαζόμενοι παράγουν όλο τον πλούτο με τον ιδρώτα τους και αυτόν τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα, οι κεφαλαιοκράτες.

Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τους σπουδαστικούς συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ.

Συμμετέχουμε - παίρνουμε αποφάσεις για την πανελλαδική απεργία στις 27/11 με το ΠΑΜΕ στο πλάι των γονιών μας. Ετσι απαντάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αυτός ο δρόμος μας ταιριάζει, αυτός ο δρόμος μας αξίζει!», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Οργάνωσης της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ