Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέες μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις

Ηράκλειο

Eurokinissi

Ηράκλειο
Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι μαθητές σε όλη τη χώρα, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Χτες, μαζικότατο συλλαλητήριο έκαναν, για άλλη μια φορά, οι μαθητές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αντίστοιχα, μαθητική κινητοποίηση έγινε και στο Αργος. Οι μαθητές Αθήνας και Πειραιά έχουν δώσει το επόμενο αγωνιστικό τους ραντεβού για το Σάββατο 15 Νοέμβρη που προγραμματίζουν σύσκεψη μαθητών εκλεγμένων σε 5μελή και 15μελή Συμβούλια σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά.

Στο πλευρό των μαθητών παίρνει θέση η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, που με ανακοίνωσή της καταγγέλλει εκείνους τους διευθυντές σχολείων που, αντί να σταθούν στο πλευρό των μαθητών τους, δε δίστασαν να καλέσουν την αστυνομία για τον εκφοβισμό των παιδιών, εκείνους που έσπευσαν να προλάβουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών απαγορεύοντας στο 15μελές να υλοποιήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των μαθητών του Σχολείου τους.

Αντίστοιχα η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης δηλώνει τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και προσθέτει ότι θα καταβάλει νέες προσπάθειες για κοινή δράση μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών, ώστε και να αντιμετωπιστούν οι απειλές και η τρομοκρατία.

Μαζικές εξορμήσεις σε σχολεία έκανε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης, καταγγέλλοντας την επιχείρηση τρομοκρατίας και υπονόμευσης των αγώνων από την κυβέρνηση, που βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές κάποιους διευθυντές, οι οποίοι φροντίζουν να σταματήσει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών, σε συνεργασία με την εισαγγελία και την αστυνομία. Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης καταγγέλλει ότι υπήρξε σχολείο όπου ο διευθυντής έφτασε μέχρι το σημείο να πει ότι μαθητές που κατέβηκαν στο συλλαλητήριο την περασμένη Δευτέρα κάπνιζαν ναρκωτικά (!) ενώ υπήρξαν και κλήσεις σε εισαγγελέα για κατειλημμένα σχολεία.

Αργος

Eurokinissi

Αργος
«Καλούμε τους μαθητές να μην κάνουν πίσω στην τρομοκρατία, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συντονιστούν και με άλλα σχολεία, με γονείς, εκπαιδευτικούς, με σωματεία, με τη Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης. Καλούμε κάθε γονιό, εκπαιδευτικό, κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια να συμπαρασταθεί στον αγώνα των μαθητών, να καταδικάσει την καταστολή των αγώνων, να στραφεί ενάντια σε κάθε τέτοια πρακτική που θυμίζει παλιές, μαύρες εποχές», σημειώνει σχετικά η Λαϊκή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ