Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΦΕΙΔΑΣ»: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υποδηματοποιίας «Φειδάς». Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και αντιδρούν στο καθεστώτος της εκ περιτροπής εργασίας. Την απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοστάσιο, που έγινε με μαζική συμμετοχή την περασμένη Πέμπτη. Επίσης, αποφασίστηκαν τρίωρες στάσεις εργασίας (12 - 3 μ.μ.) από αύριο, Τετάρτη, έως την Παρασκευή.

«ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοί της «Βιβλιοσυνεργατικής». Στις 11.30 π.μ. θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου είναι προγραμματισμένη νέα τριμερής συνάντηση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«ΜΕΞΥΛ ΕΠΕ ΣΑΡΡΗΚΕΧΑΓΙΑΣ»: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι και απολυμένοι της επιχείρησης από κοινού με το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο 8 Νοέμβρη από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση με διανομή υλικού σε πελάτες και κόσμο που περνούσε μπροστά από την έκθεση της επιχείρησης στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Εχουν αποφασίσει συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη.

«EUROMEDICA»: Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά καθώς «η εργοδοσία, παράλληλα με την απλήρωτη εργασία που έχει καθιερώσει στους εργαζόμενους του ομίλου, γενικεύει την επίθεση μέσω των ατομικών συμβάσεων». Η παρέμβαση θα γίνει το Σάββατο στις 10 π.μ. έξω από το διαγνωστικό κέντρο «Euromedica» στην Αγία Παρασκευή (Χαλανδρίου 16).

ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Μετά τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τις απολύσεις και τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, την εφαρμογή της ενοικίασης εργαζομένων κ.λπ., η διοίκηση της ΕΑΣ επέβαλε, τώρα, στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας. Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις να μη δεχτούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιεί η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου, με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων για τη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ