Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Στάλθηκε υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο

Στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου πλέει εδώ και περίπου μια βδομάδα το ελληνικό υποβρύχιο «Πρωτεύς», ενταγμένο στη ΝΑΤΟική ναυτική Δύναμη «Active Endeavour» που περιπολεί εκεί προς αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών».

Η αποστολή του υποβρυχίου στην περιοχή, πέρα από τη συμμόρφωση της ελληνικής αστικής τάξης με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο συμμετοχής της στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, αφορά και στην αντιπαράθεσή της με την τουρκική αστική τάξη για το προβάδισμα στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αλλωστε, πρόσφατα, στην Κυπριακή ΑΟΖ είχε εντοπιστεί το τουρκικό υποβρύχιο «Dolunay» να συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Στην ίδια περιοχή περιπολεί και η ελληνική πυραυλάκατος «Καβαλούδης» στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη δύναμη του ΟΗΕ UNIFIL που επιβλέπει την τήρηση της λεγόμενης Συμφωνίας του Λιβάνου. Αναμένεται να παραμείνει εκεί έως τις 19/11, οπότε και προγραμματίζεται να αντικατασταθεί με άλλη πυραυλάκατο, τύπου «Super Vita», όπλο με ενισχυμένες δυνατότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ