Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ
«Ενεργειακή διπλωματία» σε Ρώμη και Κωνσταντινούπολη

Τη Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται διαδοχικά αυτές τις μέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, προκειμένου να συμμετάσχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις γύρω από τα ενεργειακά θέματα, προωθώντας τα αντίστοιχα συμφέροντα των εγχώριων μονοπωλίων, στο πλαίσιο της «ενεργειακής διπλωματίας».

Πιο συγκεκριμένα, στη Ρώμη πραγματοποιείται χτες και σήμερα διήμερη Διάσκεψη που διοργανώνει η Ιταλική Προεδρία της ΕΕ και η Κομισιόν, υπό τον τίτλο «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα - Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, είναι η προώθηση ενός μεσογειακού «κόμβου» φυσικού αερίου, η αξιοποίηση του LNG ως εναλλακτικού καυσίμου για τις μεταφορές, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων υπεράκτιων γεωτρήσεων, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Γ. Μανιάτης θα συμμετάσχει στις εργασίες του «Energy Economic Summit» που διοργανώνει στις 19-22/11 το αμερικανικό «think tank» «Atlantic Council», όπου και έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, J. Biden, τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, E. Moniz, τον Τούρκο ομόλογό του, T. Yildiz και άλλους αξιωματούχους από χώρες της ΕΕ.

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι οι επιχειρηματικές συμφωνίες, ενώ ο υπουργός ΠΕΚΑ θα συμμετάσχει σε υπουργικές συναντήσεις με θέματα τη χρηματοδότηση κρίσιμων επενδύσεων για τις ενεργειακές υποδομές και την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», σε ό,τι αφορά την Ενέργεια, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ