Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«SOFTEX»
Υπόθεση των ίδιων των εργατών η περιφρούρηση της απεργίας

Τη συμμετοχή τους στην απεργία και την περιφρούρησή της από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Softex» στη Γενική Συνέλευση που έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι εργαζόμενοι ενέκριναν το σχέδιο για τη Συλλογική Σύμβαση του 2015, το οποίο το Σωματείο θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στην εργοδοσία. Επίσης, η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο να δέσει τα χέρια των συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων και να διευκολύνει την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.

«Με αφετηρία την απεργία της Πέμπτης ξεκινά η διεκδίκηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Κατσιγιάννης, και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας με την ενότητά τους. Οι εργαζόμενοι στη «Softex» διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και ισχύ για όλους τους εργαζόμενους, δηλαδή και για αυτούς που εργάζονται σε εργολάβους. Αρκετοί πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις του σωματείου, για την υγιεινή και ασφάλεια, την ελλιπή καθαριότητα στους χώρους των αποδυτηρίων, για τους «εργολαβικούς» εργαζόμενους, που έχουν «ενοχλήσει» την εργοδοσία.

Το γεγονός ότι η απεργία έχει αποφασιστεί από την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργάνων, στην πράξη όμως οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού την υπονομεύουν, υπογράμμισε ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου. Επισήμανε πως η Ομοσπονδία και συνολικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας, ώστε να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης και να δώσει ώθηση στους αγώνες που χρειάζεται να ακολουθήσουν. Κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς η εργοδοσία δεν έχει συμβιβαστεί ούτε πρόκειται να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει, λόγω της συσπείρωσης στο ταξικό τους σωματείο, να βάλει χέρι στα δικαιώματά τους.

Την πείρα από την πάλη των εργαζομένων στα πρακτορεία για να αποτρέψουν το χτύπημα της Συλλογικής Σύμβασης και τις απολύσεις μετέφερε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών.

Στους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Συνέλευση για την καλύτερη προετοιμασία του κλάδου μπροστά στη μεθαυριανή πανελλαδική - πανεργατική απεργία οργάνωσε την περασμένη Κυριακή ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μ. Μπίκας, σημείωσε για την πανελλαδική απεργία πως «πρέπει να τη δούμε ως κλιμάκωση. Να ρίξουμε όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να έχει συμμετοχή. Οι άλλες δυνάμεις θα την υπονομεύσουν. Εμάς η δουλειά μας πρέπει να υπηρετεί το πώς θα μπουν περισσότεροι εργαζόμενοι στη μάχη (...) τις επόμενες μέρες που απομένουν πρέπει να δούμε πώς ακόμα καλύτερα θα καλυφθούν περισσότεροι χώροι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι και μέλη του σωματείου θα μπουν στη μάχη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις (2022-06-25 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις και συνελεύσεις με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις (2018-02-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις στις 4 και 5 Μάρτη (2015-02-27 00:00:00.0)
Εκτίμηση της απεργίας και δράση για τη Σύμβαση (2013-11-19 00:00:00.0)
Να πάρουν οι εργάτες την υπόθεση στα χέρια τους (2012-03-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στη ΧΑΡΤ-ΕΛΛΑΣ (1998-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ