Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΕ
Αγώνας για τη ζωή ο αγώνας για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

Συνεχίζεται η καμπάνια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Θα κορυφωθεί με ημερίδα στις 10 Δεκέμβρη

«Ο αγώνας για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία είναι αγώνας για τη ζωή». Με το σύνθημα αυτό, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Η εξωνοσοκομειακή - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι σημαντική για την υγεία της λαϊκής οικογένειας και ιδιαίτερα για τις εξειδικευμένες ανάγκες των γυναικών, που προκύπτουν από το βιολογικό και κοινωνικό τους ρόλο», σημειώνει η ΟΓΕ στην τετρασέλιδη ανακοίνωσή της, με την οποία οι Σύλλογοι και οι Ομάδες οργανώνουν εξορμήσεις και συζητήσεις, με εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, με νέες μητέρες και συνταξιούχους. Στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζει: «Γιατί μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα; Γιατί πληρώνουμε από την τσέπη μας όλο και περισσότερο για υγεία και φάρμακα; Διότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις θεωρούν αυτές τις δαπάνες κόστος για το κράτος και τους εργοδότες και εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα. Διότι έτσι αυξάνονται οι τομείς δράσης και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. (...) Πώς εκφράζεται αυτή η πολιτική σε υπηρεσίες Υγείας που έχουν ανάγκη οι γυναίκες; Με τεράστιες ελλείψεις στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και σε γυναικολογικά, παιδιατρικά ιατρεία, σε ειδικές μονάδες για τη μάνα και το παιδί, σε περικοπές για εξετάσεις προληπτικού και προγεννητικού ελέγχου και δημόσια κέντρα για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Με κυριαρχία των ιδιωτικών μαιευτικών και γυναικολογικών κλινικών έναντι των λιγοστών και υποβαθμισμένων δημόσιων. Με ελάχιστα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, που δεν καλύπτουν την ανάγκη της ενημέρωσης και τις σύγχρονες ανάγκες των νέων ζευγαριών, όπως θα έπρεπε».

Η καμπάνια θα κορυφωθεί με ημερίδα, με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Γυναίκες», που θα γίνει την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, στο «Μαγγίνειον» αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου (στάση Μέγαρο Μουσικής, είσοδος από Μιχαλακοπούλου). Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. (προσέλευση 4.30 μ.μ.).

Πρωτοβουλίες από Συλλόγους και Ομάδες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εξορμήσεις, οι συσκέψεις και εκδηλώσεις αλλά και οι κινητοποιήσεις με σχετικά αιτήματα και διεκδικήσεις, από τους συλλόγους και τις ομάδες σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ. η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας. Στην Αμφισσα, ο Σύλλογος έχει συναντηθεί με το ΔΣ του νοσοκομείου της πόλης και προγραμματίζει αντίστοιχη συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο. Στόχος του είναι να οργανωθεί κοινή κινητοποίηση, με αιχμή τις ελλείψεις σε γιατρούς - για παράδειγμα στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε ένας παθολόγος - και αναλώσιμα. Στη Δεσφίνα, ο Σύλλογος έχει αναδείξει το πρόβλημα της απουσίας αγροτικού ιατρού από το αγροτικό ιατρείο και σχεδιάζει να προχωρήσει σε μάζεμα υπογραφών για το ζήτημα.

Εκδήλωση, με θέμα «Επαγγελματικές ασθένειες, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ο ρόλος της δημόσιας και δωρεάν Υγείας στη ζωή των γυναικών και των οικογενειών τους», διοργανώνει ο Πανδημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Θεσσαλονίκης, αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσουν η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Ελσα Αβραμίδου γιατρός, μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ. Θα γίνουν παρεμβάσεις από την Κατερίνα Παρασκευαΐδου, επιθεωρήτρια Ασφάλειας Υγείας στην Εργασία και την Ελένη Παυλίδου, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο για την Υγεία στις 27 Σεπτέμβρη (2017-09-19 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καμπάνια για την Υγεία (2014-12-25 00:00:00.0)
Ημερίδα από την ΟΓΕ (2014-11-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (2014-11-29 00:00:00.0)
Δράση με ανεβασμένους ρυθμούς και απαιτήσεις (2012-01-15 00:00:00.0)
Πρόγραμμα "φροντίδας για τη γυναίκα και τον καρκίνο" (1997-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ