Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ «ΕΜΠΟΛΑ»
Πιέσεις για νέα μέτρα ανάσχεσης της επιδημίας

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μόνον η Γουινέα κατάφερε να εκπληρώσει το στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την υλοποίηση μέτρων, με στόχο την ανάσχεση της θανατηφόρας επιδημίας του ιού «Εμπολα», πετυχαίνοντας μείωση κατά 70% του αριθμού των ασθενών και ασφαλή (από υγειονομική άποψη) ταφή νεκρών στο 70% των περιπτώσεων, ανακοίνωσαν χτες στο Λονδίνο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού του ΟΗΕ για την Υγεία.

Αντίστοιχα, η Λιβερία πέτυχε να απομονώσει μόλις το 23% των κρουσμάτων και να εξασφαλίσει υγειονομικώς ασφαλή ταφή στο 26% των νεκρών από τον αιμορραγικό πυρετό. Η Σιέρα Λεόνε κατάφερε να απομονώσει το 40% των κρουσμάτων και να πετύχει υγειονομικώς ασφαλή ταφή στο 27% των θανατηφόρων κρουσμάτων.

Μάλιστα, αξιωματούχοι του ΠΟΥ εξέφρασαν φόβο για νέα δραματική αύξηση των κρουσμάτων (θανατηφόρων και μη) σε διεθνές επίπεδο, εάν δε ληφθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα κατά της επιδημίας μέσα στις επόμενες 60 με 90 μέρες.

Το Σάββατο, ο τελευταίος απολογισμός του ΠΟΥ ανέφερε πάνω από 16.000 κρούσματα και 7.000 νεκρούς (περίπου 1.200 περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με τα στοιχεία της περασμένης Τετάρτης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ