Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Αγωνιστική περίοδος όλο το καλοκαίρι

Η περαιτέρω ανάπτυξη και συνέχιση της αγωνιστικής δράσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο αποτέλεσαν τα κύρια ζητήματα της χτεσινής συνεδρίασης της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κοινή διαπίστωση όλων των μελών της Γραμματείας είναι η επιβεβλημένη συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων το καλοκαίρι που θα αφορούν την κοινωνική ασφάλιση αλλά και την ανάδειξη και άλλων μετώπων πάλης. Επίσης, εκφράστηκε από όλους πως για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι απαραίτητη η εντατικοποίηση της δουλιάς του ΠΑΜΕ και η ακόμα συχνότερη επαφή του με τους εργαζόμενους. Σε ό,τι αφορά τη στάση των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τονίστηκε ότι η τελευταία μεγάλη απεργία αποτέλεσε το κύκνειο αγωνιστικό τους άσμα και απόδειξη για αυτό αποτελεί η άρνησή τους να πάρουν αποφάσεις για την ανάπτυξη του αγώνα και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, για την παναθηναϊκή σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε να προτείνει στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές που θα παραβρεθούν στη σύσκεψη, την οργάνωση Παναθηναϊκού Συλλαλητηρίου στις 5 του Ιούλη, ημέρα Πέμπτη και παράλληλη οργάνωση ανάλογων δραστηριοτήτων στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, το ίδιο διάστημα. Ακόμα, θα προταθεί η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, συνθηκών εργασίας και εργατικών ατυχημάτων με ιδιαίτερο βάρος στους κλάδους των οικοδομών, του μετάλλου και των ναυπηγοεπισκευών. Επίσης, θα προταθεί και η οργάνωση καλύτερης και αποτελεσματικότερης παρέμβασης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων με κεντρικό ζήτημα τις εργασιακές σχέσεις. Την κεντρική εισήγηση στη σύσκεψη θα κάνει το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γενικός γραμματέας του ΕΚΑ, Γ. Πέρρος.

Τέλος, αποφασίστηκε η στήριξη του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο, όπως η απεργία των οικοδόμων, και να παραστεί σήμερα αντιπροσωπεία σε μία από τις συγκεντρώσεις της ΠΟΕΔΗΝ στις 9.30 το πρωί, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που γίνονται στα πλαίσια του αγώνα τους για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ