Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Φήμες ότι βάζει «λουκέτο»

Την τοποθέτηση της ΔΗΜΑΡ πως «δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση», και άρα δε θα ψηφίσει τον προτεινόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ), ήρθε να επισκιάσει έντονη φημολογία χτες βράδυ περί απόφασης διάλυσης του κόμματος και διάχυσης των δυνάμεών του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι οι φήμες ...διαψεύστηκαν με δελτίο Τύπου, όπου χαρακτηριζόταν «αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς», εντούτοις το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μπορεί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ να συναντά ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, από στελέχη που είτε «φλερτάρουν» με άλλες εκδοχές της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας είτε φοβούνται για την πολιτική τους επιβίωση, ωστόσο πολλοί χαρακτηρίζουν «αυτοκτονία» την αυτόνομη εκλογική κάθοδο. Το σενάριο εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (με τη ΔΗΜΑΡ ως διακριτό κόμμα) μάλλον απορρίπτεται από αυτόν, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει στο περιβόητο «μπόνους» των 50 εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα και όχι σε συνασπισμό κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ και την κυβερνητική πρόταση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Τσούκαλης μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84» είπε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Δήμας έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και χαίρει εκτίμησης, θα μπορούσε να είναι ένας καλός Πρόεδρος, αλλά - δυστυχώς -, η συγκυρία και το βεβαρυμένο πολιτικό κλίμα, αδικούν την υποψηφιότητά του. Εκτιμώ ότι ο κ. Δήμας, δυστυχώς, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ