Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Εκατοντάδες Αμερικανοί επανέλαβαν και χτες τις διαδηλώσεις τους στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τα αυξανόμενα θύματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες 27 πόλεις της χώρας.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Με 86 ψήφους υπέρ και 55 κατά, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ιρλανδού πρωθυπουργού Εντα Κένι πήρε, αργά το βράδυ της Τρίτης, ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο. Η εξέλιξη επισκιάστηκε ώρες μετά από τις νέες μαζικές διαδηλώσεις, που πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες Ιρλανδοί, ενάντια στην καθιέρωση λογαριασμών ύδρευσης (που επί δεκαετίες πλήρωναν μέσω της φορολογίας) από το νέο χρόνο. Στο μεταξύ, οι πρωθυπουργοί Ιρλανδίας Ε. Κένι και Βρετανίας Ντ. Κάμερον αναμένονται σήμερα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας σε μία προσπάθεια να πείσουν τους ηγέτες των εκεί κοινοβουλευτικών κομμάτων να καταλήξουν σε μία συνολική ειρηνευτική συμφωνία.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε χτες «διάφορες χώρες» ότι συνωμότησαν, για να ρίξουν τις τιμές του αργού πετρελαίου, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου «δεν βασίζεται μόνο σε οικονομικούς παράγοντες ούτε μόνον στην παγκόσμια ύφεση».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία καταδικάζει την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να δεχθεί το Κοσσυφοπέδιο ώστε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας ότι η απόφαση της ΔΟΕ παραβιάζει το λεγόμενο «Ολυμπιακό Χάρτη», που προβλέπει ότι η αίτηση ένταξης προέρχεται μόνον από ανεξάρτητο κράτος αναγνωρισμένο από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες για δεύτερη μέρα οι ειδικευόμενοι γιατροί στη Σιέρα Λεόνε, απαιτώντας καλύτερη μεταχείριση των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας που δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» στη χώρα. Εκθεση που δόθηκε χτες από Αμερικανούς ερευνητές διαπιστώνει ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Σιέρα Λεόνε έχουν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό σε σχέση με άλλους ενήλικες στη χώρα.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν χτες σε διαδήλωση κατά των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας της ΠΓΔΜ για επιπλέον εξετάσεις στο τέλος του δεύτερου και του τέταρτου έτους των πανεπιστημιακών σπουδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ