Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παρέμβαση Παπανδρέου υπέρ της «συνεννόησης»

Στο φόντο σεναρίων που τον φέρουν έτοιμο να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, ο Γ. Παπανδρέου έκανε χτες παρέμβαση στις εξελίξεις, ζητώντας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ' την παρούσα Βουλή και ...αλλαγή της κυβέρνησης δίχως προσφυγή στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, προέτρεψε τις αστικές πολιτικές δυνάμεις «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων», να εκλεγεί απ' την παρούσα βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας και «να καταστεί δυνατή η συγκρότηση μιας κυβέρνησης» που θα επιδιώξει συνεννόηση για τη διαπραγμάτευση, για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους, για συνταγματική αναθεώρηση κ.ά. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί με νέα κρίση, αποκλεισμό απ' τις αγορές κ.ά.

Ο Γ. Παπανδρέου καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα» και την κυβέρνηση «να αντιληφθεί επιτέλους ότι φέρει πρωτίστως την ευθύνη άμεσων πρωτοβουλιών», στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος», όπως βαφτίζει κι αυτός τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που βρήκε την ευκαιρία να αυτοπροβληθεί σαν εγγυητής της αντιλαϊκής σταθερότητας, σχολιάζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί και θα λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και θα αντιταχθεί στην πρόκληση πολιτικής σύγχυσης και αβεβαιότητας, τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ολοι θα ανταποκριθούμε συνεπώς στο χρέος μας. Αρκεί να το θυμόμαστε και να το υπολογίζουμε σωστά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ