Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Με φοβικά διλήμματα για το λαό απαντά στις κάλπικες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ

Την ένταση του ανταγωνισμού συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ικανότερος διαχειριστής των αναγκών της αστικής τάξης σηματοδότησαν τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χτες το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αντ. Σαμαράς επιστράτευσε μια σειρά τρομοκρατικών διλημμάτων απέναντι στο λαό ως απάντηση στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων όπου έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν βγει Πρόεδρος και η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές, θα υπάρξει γενικευμένη αναταραχή. Κι αν στις εκλογές υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα ήταν ολέθριο για τη χώρα», είπε, ενώ κατηγόρησε τον σφόδρα φιλοευρωπαίο ΣΥΡΙΖΑ για «αντι- ευρωπαϊσμό», στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για το ποιος είναι πιο πιστός εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Διάψευση σεναρίων

«Μπροστά σε αυτή την απειλή», σημείωσε σχετικά με το ενδεχόμενο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, «η απάντηση είναι απλή. Να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του! Οχι μόνο οι δικοί μας βουλευτές, ο οποίοι με γενναιότητα στήριξαν την κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Τώρα πια την ευθύνη πρέπει να την πάρουν όλοι οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου (...) Οφείλουν να πάρουν την ευθύνη και να αποφασίσουν: Αν θα αφήσουν τη χώρα να γυρίσει πίσω, ή αν θα της επιτρέψουν να προχωρήσει μπροστά». «Οι βουλευτές μας, επομένως, έχουν μεγάλη ευθύνη: Να σπρώξουν τη χώρα μπροστά ή να την αφήσουν να κατρακυλήσει προς τα πίσω, προς την περιπέτεια και το χάος».

Κάνοντας μία ακόμα προσπάθεια να δώσει τέλος στα σενάρια που δίνουν και παίρνουν για αλλαγή υποψήφιου Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία σημείωσε: «Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα είναι εξαιρετική. Το παραδέχονται όλοι πλέον. Και γι' αυτό κάποιοι προσπαθούν να την αποδυναμώσουν, διαδίδοντας κιόλας ότι θα υπάρξει, τάχα, στην τελευταία ψηφοφορία άλλη υποψηφιότητα. Τους το ξεκόβω από τώρα: Δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι και την τελευταία, τρίτη, εκλογή».

Φτιάχνει προφίλ

Απάντηση προσπάθησε να δώσει χτες ο Στ. Δήμας σε όσους εμφανίζουν την υποψηφιότητά του ως στενά κομματική επιλογή και προσπάθεια της ΝΔ να συσπειρώσει τη δεξιά παράταξη.

Μιλώντας σε παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη έκανε αναδρομή στην περίοδο που ήταν φοιτητής, το 1959, όπου, όπως είπε, βρισκόταν στο χώρο του Κέντρου.

«Χαίρομαι, ανέφερε, που βλέπω πάρα πολλούς παλιούς συμφοιτητές, συνδικαλιζόμαστε από τότε. Ο Γιάννης ο Τζανετάκος ήταν σε αυτό που λέγαμε τότε Ενωση Κέντρου, ο Μιχάλης ο Παπαγιαννάκης ήταν τότε στην ΕΔΑ, με τον οποίο είχαμε κάνει τότε απεργία πείνας. Και με τον οποίο συμπλεύσαμε μετά στα θέματα Περιβάλλοντος. Εγώ ήμουν σε ένα ανεξάρτητο χώρο του Κέντρου, για όσους δεν γνωρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ