Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ανακινεί και πάλι το ζήτημα του «Νότιου Ρεύματος»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, ανακίνησε και πάλι το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία (μέσω Μαύρης Θάλασσας) στην ΕΕ «South Stream» («Νότιο Ρεύμα») για το οποίο πριν από λίγες μέρες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται μετά τις αντιρρήσεις της ΕΕ, τις πιέσεις προς τη Βουλγαρία και την διέξοδο προς την Τουρκία με νέο αγωγό. Τη δήλωση ότι η Γερμανία προτίθεται να υποστηρίξει τη Βουλγαρία, στις προσπάθειες που καταβάλλει για την έναρξη ενός νέου γύρου συνομιλιών με τη Ρωσία, έκανε η Μέρκελ σε συνάντησή της, χτες στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα νομικά ζητήματα γύρω από το σχέδιο "South Stream" και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι παρά την αντιπαράθεση με τη Ρωσία για την Ουκρανία, τα μονοπωλιακά συμφέροντα που είχαν εμπλακεί στο σχέδιο του αγωγού, ανάμεσά τους και γερμανικά με 15%, είναι ισχυρότερα.

Από την πλευρά του, ο Μπορίσοφ επισήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με την Μέρκελ είναι πεπεισμένος πως τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες για τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τον αγωγό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ