Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι διαχειριστές

Μπαράζ από νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως ανατιμήσεις του ΦΠΑ πάνω σε εμπορεύματα μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και μια σειρά άλλα «προτείνονται» από την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) στην πρόσφατη «ενδιάμεση έκθεση» για τη νομισματική πολιτική, που υπογράφεται από το σημερινό διοικητή Γ. Στουρνάρα. Και βέβαια τίποτε από αυτά δε γράφεται στην τύχη, αντίθετα, αποτελεί τμήμα του ενιαίου αντιλαϊκού σχεδίου που απεργάστηκαν συγκυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο.

Είναι λοιπόν χρήσιμο να θυμίσουμε ένα απόσπασμα από αντίστοιχη «ενδιάμεση έκθεση» (Οκτώβρης 2010), που την υπέγραφε ο τότε διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, "Πρίσμα" και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής). Οι τηλεοπτικοί αυτοί σταθμοί όχι μόνο είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας».

Και βέβαια η συνέχεια είναι γνωστή. Το 2013 έπεσε το «μαύρο» στην κρατική τηλεόραση, με το ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να «ανεβαίνει στα κεραμίδια» και να υπόσχεται «αποκατάσταση». Από τότε κύλησε μπόλικο νερό στο αυλάκι, με το ΣΥΡΙΖΑ να αναζητά και να ενσωματώνει «εμπειρίες», όπως, για παράδειγμα, αυτές του Προβόπουλου, για κάθε αυριανή (διαχειριστική) χρήση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ