Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας «ταξιδεύει»

Το «Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο», που συνδιοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης φιλοξενούν στις 15 και 16/6 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, το οποίο «συναντά» τα παιδιά και τους νέους της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των προβολών (A` Μέρα): «Πέρα από τη σιωπή» της Caroline Link (Γερμανία) «Μαύρο κοράκι κόκκινο μολύβι» της Hadi Yaghinlou (Ιράν), «Στα πέρατα της γης» του Konstantin Bronzit (Γαλλία). B` Μέρα: «Ο κόσμος της Σοφίας» του Erik Gustavson (Σουηδία), «Ο Κέυλα» του Nichols Kendall (Καναδάς).

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση αφίσας, φωτογραφιών, προγραμμάτων κλπ. από τη δράση και ιστορία των φεστιβάλ, με στόχο τη γνωριμία τους με το κοινό της πόλης. Ολες οι εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων της Γενικής Γραμματείας Νέων Γενιάς, Δ.Ε.Π.Θ.Ε. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου), στις 9μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ