Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ Α1
«Κονσέρτο για πρωταθλητές»

Με μαέστρο τον Ντέγιαν Μποντίρογκα και πρώτο βιολί τον Ζέλικο Ρέμπρατσα, η ορχήστρα του Παναθηναϊκού έδωσε το δικό της επιτυχημένο ρεσιτάλ την Κυριακή το βράδυ. Οι πράσινοι επικράτησαν του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 83-70 και έκαναν έτσι το 1-0 στις νίκες της σειράς των τελικών που θα κρίνουν το φετινό πρωταθλητή. Ενα σερί 14-2 προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στην αρχή του τέταρτου, ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να πάρει τη νίκη. Σε συνδυασμό και με την πίεση σε όλο το γήπεδο που επέλεξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς και την είσοδο του Τζόνι Ρότζερς, ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα. Βέβαια, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στην ψυχραιμία αλλά και το κουράγιο που επέδειξαν οι «πράσινοι» σε τρεις κρίσιμες στιγμές. Αρχικά όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να καλύψει δυο φορές τη διαφορά στο σκορ (27-18, 31-21) και ισοφάρισε το παιχνίδι στη λήξη του ημιχρόνου σε 36-36, αλλά και όταν οι «ερυθρόλευκοι» στην έναρξη της επανάληψης πέρασαν μπροστά με +9 (36-45). Ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Ζούρος επισήμανε ότι την Τετάρτη στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα φανεί διαφορετικός, ενώ για τον πρώτο τελικό τόνισε ότι όλα κρίθηκαν στην αδυναμία της ομάδας του να ελέγξει το ρυθμό όταν βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Από την άλλη, ο προπονητής των νικητών Ζέλικο Ομπράντοβιτς πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών του, τόσο όταν ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τη διαφορά όσο και όταν προηγήθηκε στο σκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Καλαϊτζής 6, Κοχ 3 (1), Ρότζερς 8 (2), Φώτσης 2, Τζεντίλε 9 (2), Μποντίρογκα 25 (1), Ρέμπρατσα 22, Μπερκ 5, Μπαλογιάννης 3 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Μπουντούρης 4, Βούκτσεβιτς 7 (2), Παπανικολάου 9 (1), Σούλης, Οικονόμου 1, Δορκοφίκης 2, Ρισασέ 5 (1), Τόμιτς 19 (4), Φέμερλιγκ, Ράτζα 16, Ρίβερς 7 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ