Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε καλά, υπάρχουν οι προϋποθέσεις

Κεντρική ομιλήτρια στη μαζική συγκέντρωση του Κόμματος η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας

Πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση αποδείχτηκε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση αποδείχτηκε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Την Τετάρτη 14/1 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ. Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Κέρκυρας του ΚΚΕ, Μιχάλης Μιχαήλ, Μπορμπότης Γιάννης, Παπικινός Κώστας, Πελάης Σταμάτης και Μυρσίνη Χαραλάμπους.

Κοινό συμπέρασμα των ομιλιών και όσων συμμετείχαν στη συγκέντρωση ήταν ότι αυτές τις τελευταίες μέρες δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό ώστε να βγει από τις κάλπες ένα ισχυρό ΚΚΕ που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας, με στόχο την παρεμπόδιση των νέων μέτρων που ετοιμάζονται, την άμεση ανάκτηση των απωλειών, αλλά και το άνοιγμα του δρόμου, ώστε τα κλειδιά της οικονομίας να περάσουν στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο.

Το πραγματικό δίλημμα

Ο Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το καθήκον όλων όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ και προσπαθούμε με αγωνιστική διάθεση να γράψουμε άλλη μία γραμμή στο βιβλίο της Ιστορίας της ταξικής πάλης είναι να πείσουμε τον φίλο μας, τον γνωστό μας, τον συνάδελφό μας, τον συγγενή μας, κάθε τίμιο άνθρωπο που αγωνιά για το αύριο το δικό του, των παιδιών του, ότι το πραγματικό δίλημμα δεν βρίσκεται μεταξύ της κινδυνολογίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης ή της "παροχολογίας" του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα επιλέξει ο λαός να δώσει ισχυρή πλειοψηφία σε κάποιο κόμμα της αστικής τάξης αναθέτοντάς του τη διακυβέρνηση για να εφαρμόσει χωρίς αντίσταση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν οι αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ ή αν θα δυναμώσει το ΚΚΕ, για να προβάλλει ισχυρή αντίσταση την επόμενη μέρα των εκλογών στα μέτρα που θα προσπαθήσει να επιβάλει στο λαό η αστική τάξη μέσω της συντηρητικής ή της "αριστερής" κυβερνητικής επιλογής».


Ανεβαίνοντας στο βήμα η Λουίζα Ράζου επισήμανε: «Φαίνεται μια μεγάλη σοβαρή ποιοτική διαφορά των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ που εκφράζεται σε όλη τη χώρα, και στην Κέρκυρα, και πρέπει να την πούμε γιατί είναι ουσιαστική, δεν αφορά απλά κάποια σημεία. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα συγκροτούνται από ανθρώπους της δουλειάς, από αγρότες, από ανέργους, από εργάτες, από συνδικαλιστές, από γυναίκες, από αυτοαπασχολούμενους, από ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και απόστρατους σαν το συναγωνιστή τον Μιχάλη Μιχαήλ που έδειξαν και δείχνουν με τη στάση τους στον πιο σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού τι σημαίνει εργατικός - λαϊκός πατριωτισμός και η αναγκαία συμπόρευσή του με το ΚΚΕ. Αυτά τα ψηφοδέλτια και η διαδικασία συγκρότησής τους δεν έχουν καμία σχέση με όλο αυτό το πανηγύρι των μεταγραφών που έγινε για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των άλλων κομμάτων και των άλλων πολιτικών σχηματισμών».

Οπως τόνισε αυτοί οι βουλευτές που πάνε από το ένα κόμμα στο άλλο, «τα κόμματα αυτά, και εκείνα που δημιουργήθηκαν και αυτά που διαλύθηκαν, και αυτά που φαντάζουν σήμερα σαν την επόμενη εναλλακτική λύση, βρίσκονται στην ίδια όχθη του ποταμού».

«Η τρόικα, σημείωσε, θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Θα είναι παρούσα μαζί με τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους που για τη δική τους κερδοφορία παίρνονταν και θα συνεχίσουν να παίρνονται τα μέτρα».

Το ΚΚΕ σηκώνει την πραγματική σημαία της ελπίδας

«Το ΚΚΕ υψώνει πραγματικά τη σημαία της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης και δίνει το πραγματικό περιεχόμενο των λαϊκών αναγκών. Δεν θα συνηθίσουμε να ζούμε με ψίχουλα! Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε καλά. Υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις γι' αυτό. Μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες αν αλλάξουν χέρια τα κλειδιά της οικονομίας και περάσουν από τα μονοπώλια σε αυτούς που πραγματικά παράγουν τον πλούτο».

«Δεν είναι ρεαλιστικό να καταστρέφεται η εργατική τάξη και οι παραγωγικές δυνάμεις στο όνομα της υλοποίησης των ευρωενωσιακών στόχων και των στόχων της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν είναι ρεαλιστικό να καταστρέφεται η αγροτική παραγωγή. Ρεαλιστικό είναι να περάσουν όλα αυτά στα χέρια του λαού, στη δική του εξουσία με σχεδιασμένη οικονομία, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο όπου θα ικανοποιηθούν πραγματικά οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό το σχέδιο μπορεί να το πραγματοποιήσει μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στη λαϊκή θέληση. Μέχρι τότε, μέχρι να διαμορφωθεί η λαϊκή συμμαχία που θα διαμορφώνει προϋποθέσεις, θα ανοίγει το δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης με την ΕΕ, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, με τα μονοπώλια στη χώρα μας, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χωρίς κανένα ερωτηματικό, να ενισχυθεί το ΚΚΕ, που θα είναι η πραγματική εργατική, λαϊκή, ανυποχώρητη αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, η οποία δεν θα παζαρεύει πόσα και ποια θα χάσει ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ