Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
«Εδειξαν τα δόντια τους»!

Μεγαλειώδη νομαρχιακά συλλαλητήρια, με εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες, χτες, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα

Οι αγρότες της Θεσσαλίας «έδειξαν τα δόντια τους» προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, πραγματοποιώντας χτες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις. Η γνώριμη βοή των τρακτέρ της οργής και του αγώνα αντήχησε πάλι στο θεσσαλικό κάμπο.

Από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, οι ξωμάχοι έστειλαν το μήνυμα: Είμαστε εδώ, ενωμένοι όπως πάντα κι αποφασισμένοι από καιρό να συγκρουστούμε με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και να την ανατρέψουμε.

Κι ήταν εκατοντάδες τα τρακτέρ και χιλιάδες οι αγωνιστές αγρότες. Δείγμα ότι η αγροτιά της Θεσσαλίας επιμένει να περπατάει στο δρόμο του αγώνα, ξεπερνώντας όποια εμπόδια στήνονται μπροστά της.

Οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν. Το αγροτικό κίνημα ούτε υποχωρεί, ούτε συμβιβάζεται. Οι «καλοθελητές» ξεγελάστηκαν. Οι Θεσσαλοί αγρότες ούτε κουράζονται ν' αγωνίζονται, ούτε αλλάζουν εύκολα «ντορό».

Οι «εκβιαστές» απέτυχαν. Οι ξωμάχοι της γης δεν καταλαβαίνουν από πιέσεις και απειλές, δε χαμπαριάζουν από δικαστικές διώξεις. Οι «πολιτικάντηδες» την «πάτησαν». Οι «χωριάτες» δεν «ξερογλείφονται» για «ψίχουλα» προεκλογικών παροχών, δεν τρώνε «κουτόχορτο» να πιστεύουν σε ανέξοδες υποσχέσεις, δε «χάφτουν λωτούς» να ξεχνούν τις πολιτικές απατεωνιές των κυβερνώντων και των «αντιπολιτευομένων» συμμάχων τους στην αντιαγροτική πολιτική.

Δύναμή τους, η ενότητά τους. Υποκινητής τους, το δίκιο. Συμμαχητές του στον αγώνα οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, όλα τ' άλλα λαϊκά στρώματα που «βράζουν στο ίδιο καζάνι» μ' αυτούς.

Χτες ήταν οι Καρδιτσιώτες και ο Τρικαλινοί αγρότες που πραγματοποίησαν νομαρχιακά συλλαλητήρια μαζικά και δυναμικά. Στις 24 του Γενάρη ακολουθούν οι Λαρισαίοι. Και στις αρχές του Φλεβάρη όλοι μαζί οι Θεσσαλοί αγρότες θα βγουν ξανά στους δρόμους, με τα τρακτέρ τους, για το δίκιο τους και το μέλλον τους. Και η «φωτιά» της Θεσσαλίας θα επεκταθεί σ' όλη την Ελλάδα της αγροτιάς. «Καλά ξεμπερδέματα», λοιπόν, για την κυβέρνηση, που οδεύει προς τις εκλογές, «λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ