Δευτέρα 26 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και ένταση

ΝΤΑΚΑ.--

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες μέρες στο Μπανγκλαντές, όπου το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης (το Εθνικιστικό Κόμμα - BNP) ζητά την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης της Σέιχ Χασίνα.

Το BNP είχε μποϊκοτάρει τις περσινές εκλογές και στην πρώτη επέτειο της αναμέτρησης επανέφερε το αίτημα για επαναληπτικές εκλογές από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, πρωταγωνιστεί σε μια σειρά κινητοποιήσεις, με μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων να παγιδεύονται στις αυταπάτες της δικομματικής αστικής εναλλαγής.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν μετά από εμπρηστικές επιθέσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία καταστέλλει βίαια μια σειρά διαδηλώσεις. Πρακτορεία μετέδιδαν ότι έχουν συλληφθεί πάνω από 7.000 «ακτιβιστές» της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας Αμίρ Χοσάιν Αμου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της κυβερνητικής ομάδας για τον νόμο και την τάξη.

ΗΠΑ, ΕΕ και Βρετανία (της οποίας το Μπανγκλαντές είναι πρώην αποικία) εξέφρασαν την «ανησυχία» τους και κάλεσαν όλα τα κόμματα του Μπανγκλαντές να δεσμευθούν στο διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ